Cepljenje – Rotavirus
Spoštovani!
Zanima me, če je še možno cepljenje proti rotavirusu, ker se takrat, ko je bil čas za cepljenje to nismo odločili, sedaj pa berem na sosednjem forumu mnenja in razloge in mi je kar žal, ker naše dojenčice takrat nismo cepili? Sedaj je stara 7 mes. in gre septembra v vrtec zaradi česar me zelo skrbi…
Hvala za odgovor.
LP, Nina
Pozdravljeni!
Sva starša 7 tednov in pol stare puncke Lucije. Pred desetimi dnevi smo imeli prvi pregled pri pediatru in hvala bogu je zdrava kot riba. Pediater nama je svetoval da jo cepiva za ROTAVIRUS, na ambulanti pa sva dobila knjizico kjer pise kaj kako pomaga to cepivo, nikjer pa ne moreva zaslediti, ce ima to cepivo kaksne stranske ucinke. Prosim za nasvet glede tega cepljenja in zanima me, ce je kdo seznanjem s kakrsnimi koli informacijami o stranskih ucinkih tega cepiva.
Hvala za pomoč, Polona in Franci
Spoštovani,
cepljenje se priporoča pri otrocih, starejših od 6 tednov in mora biti zaključeno do 24 tedna. Okužbe z rotavirusi so pri nas pogoste, zlasti v hladnejši polovici leta. Tudi letošnjo zimo smo beležili povečano število primerov med otroci v vrtcih in izven njih.
Stranski učinki cepiva, navedeni na deklaraciji, so: razdražljivost, izguba apetita, driska, bruhanje, vetrovi, bolečine v trebuhu, regurgitacija hrane, povišana telesna temperatura, utrujenost.
Lep pozdrav,
Eva
Mi smo naso malo lani cepili. Razen rahle driske nekaj dni po prejeti dozi (z bruzgalko v usta) je obakrat dobila rahlo drisko, ki pa je minila prej kot v enem dnevu.
V vrtcu so imeli rota virus. Mozno je, da smo ga dobili tudi mi, a je bila driska mila, trajala je samo nekaj dni, mala pa je bila vec cez polno aktivna, le jedla je bolj malo.
Za naju je bil to “dobro vlozen denar”, ki vsekakor ni majhen.