Cepljenje psov proti steklini
Res je, delo veterinarja ni lepo in čisto, živali pridejo v veterinarsko oskrbo v obupnih stanjih. Delo veterinarja, ki dela s hišnimi živalmi, je nekaj takega kot mešanica urgence, kirurgije in infekcijske klinike. Veliko je krvi, blata, živali pridejo v res slabih, mnogokrat terminalnih stanjih. Potrebno je amputirati, operirati, sterilizirati, kastrirati in obducirati. Iz živali teče krvava driska, iz njih občasno lezejo črvi in včasih jim manjka kakšen del.
Ni lepo videti, držati ali oskrbovati živali v takšnih stanjih in te preganja. Ampak “želodec” je mogoče natrenirati.
Menim, da je zelo dobro, če ima veterinar odnos do svojih pacientov in mu je mnogo do njihove dobrobiti, če ima torej veterinar rad živali.
Po mojih izkušnjah so takšni veterinarji dobri veterinarji. Prav tako je z vodjami zavetišč, z delavci v zavetiščih ali prostovoljci, ki delajo tam. Kdor nima odnosa do živali je in zato sposoben distance do svojega dela, po mojih izkušnjah dela mnogo slabše kot tisti, ki ga imajo.
Tudi meni ni všeč cepljenje proti steklini.
Sam ne mi govort, da cepljenje ni nič škodljivo! Vsako cepivo je tujek v telesu!
Moja kužka je bila cepljena steklino in kugo naenkrat, potem ko je bila huda reakcija so pa na kliniki rekli, naj jo pripeljem k njim na opazovanje. Hvala za tako preventvno cepljenje!
@Micra: Kako to, da je bila oboje cepljena naenkrat?
Ker to gre za strokovno napako (ali ste vi vztrajali, da se oboje naenkrat opravi?)! če bi se posebaj cepilo, verjetno nebi prišlo do take reakcije.
LP
Žal jaz nisem veterinar in ne vem, kaj in kako se cepi, da je za kužka najbolje. To naj bi vedeli na veterini, zato gremo tja po nasvet, storitev in to tudi pošteno plačamo. Merila se pa itak spreminjajo- včasih se je steklino smelo cepit, ko je bil kuža star najmanj 4 mesece, zdaj se cepi že pri 3 itd… .
Tako kot v zdravstvu je verjetno tudi tu veliko napak, za katere pač nihče ne odgovarja.