Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? cepljenje proti običajni in novi gripi

cepljenje proti običajni in novi gripi

Se boste cepili? Proti eni, nobeni, obema?

Proti običajni se najbrž bom, proti novi pa sem še malo v dilemi, se mi ne zdi dovolj raziskano, še sami ne vejo ali bojo cepili enkrat ali dvakrat, tako da nisem ravno navdušena, da bom poskusni zajček.

Meni se tudi zdi, da je tole novo cepivo bolj larifari. Enkrat ga še preizkušajo, drugič že cepijo, v vsaki državi nekaj po svoje. Najbolj me pa moti to, da je gripa že pristona in cepivo takrat najbrž ni več tako učinkovito. Sicer parvijo, da vseno pomaga, a meni se zdi, da bo še trajalo, preden se bomo lahko cepili. Jaz se najbrž ne bom.

Proti običajni gripi se cepim vsako leto. V zadnjih 20 letih se nisem cepila le 1x in mi je bilo žal, saj sem imela kar naprej različne viroze.

Proti novi gripi pa se ne bom cepila – nekako se mi zdi, da res še sami ne vejo, kaj bi s tem cepivom. In cepivo, ki ni primerno za mlajše od 18 let in starejše od 60, ker ni še dovolj raziskano… hvala lepa, tudi na meni ga ne bodo preizkušali.

Proti nobeni. Ne midva z možem, ne otroka (3 in 2 leti).

ne

Ne bom se cepila, tudi ostali v družini, raje bom poskrbela za dober, najboljši imunski sitem. Priporočam tudi vam!

Ne bom se cepila ne, imam srečo z imunskim sistemom in ne zbolevam.

Ne bom se cepila za nobeno. Ja, za novo gripo bomo res bolj poskusni zajčki.

Ma hudiča no, le zakaj delate tako aniko? dajte mal uporabit svoje mođgane še za kaj drugega ne sam drkarijo po forumih in jebanje v glavo !

Gripa je bila vsako leto in zaradi nje je vsako leto na svetu umrlo določeno število ljudi, nihče, ponavadi so umrli ljudje, ki so bili že prej bolni, zaradi gripe ne umreš kar takoo, halooo!

Torej cepivo pomaga ali ne, kajti nikoli ne vedo točno kateri virusi bodo v girpi, cepivo pripravijo na približno, ker računajo, da bodo recimo te in te virusi, torej ugibajo in ali jim rata ali ne, odvisno. Torej cepivo je loterija, najbolje je itak da si dzrava sicer, da ti sama skrbiš za svoje počutje, svoj fit in potem sigurno cepiva ne potrebuješ, ne enega ne drugega!

če te pa že zagrabi gripa, pa počitek, dobri čaji, kak lekadol in boš v tednu dni okej.

Torej ne delajte panike in zdaj boste vsi navalil v ZD na cepiva, kjer je ta hip leglo virusov in bacilov in seveda poleg cepiva dobili še kak ta sranje in zboleli že pred gripo.

ven v naravo, smeh na usta, dobro jesti, veliko piti in uzivat zivljenje in ne rabiš nobnega cepiva!!!

A smo slabo spali? 🙂

Kdo pa zganja paniko? Če se vpraša, kdo se bo cepil, je to zganjanje panike? Cepim se vsako leto, pa ne zaradi panike, ali bojazni, da bom umrla za gripo, ampak zato, ker mi je pač škoda enega tedna, preživetega v postelji – če se temu lahko izognem.
In prav nihče, ki se je oglasil v tej temi, ni zganjal nobene panike, ampak je le odgovoril na vprašanje. Razen tebe seveda, ki si skočila v luft.

Pojdi malo na zrak, pomiri se. Saj bo bolje. :)))))

Ne, nikoli se ne cepim za navadno gripo, pa sem jo imela v zadnjih 15 letih le enkrat.

Za novo gripo pa prav tako nimam namena, ker poteka v lahki obliki, če pa bo mutirala v težjo obliko, to cepivo ne bo pomagalo in pa tudi samo cepivo po mojem mnenju ni dovolj preizkušeno.

Čeprav delam v zdravstvu in sem potencialni kandidat za razna obolenja, se ne bom cepila proti nobeni gripi. Že jačam imunski sistem s kapsulami Ganoderma lucidum, dvojna doza C vitamina in med apikompleks.
Če me bo kaj ujelo, pa boh pomahaj!;-))

R

O ceplenju in cepivu
Oddajo si lahko ogledate tukaj [www.s12.si]

Starši želijo svojega otroka obvarovati pred hudimi nalezljivimi boleznimi in medicinska stroka jim zagotavlja, da je cepljenje najbolj učinkovita zaščita. Kljub temu pa se pojavlja vprašanje ali niso morda neželeni učinki, ki lahko otroka doletijo po cepljenju, ravno tako nevarni kot sama bolezen. V oddaji morda najdete odgovor na vprašanje kako najbolje obvarovati otroka, ko gre za cepiva in kako lahko izboljšate možnosti, da bi bili neželeni učinki kar najmanjši.

Ne.

NE

še toliko manj , ko sem izvedela da se celo moja zdravnica NE bo cepila!

Kot vem, se rabi za razvoj in preizkušanje cepiv kar nekaj časa. Tale pa je prišel ven po hitrem postopku. Ne bi bil poskusni zajček in tud teorija zarote se mi ne zdi nemogoča.

ne

New Report

Close