Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Cepljenje proti noricam – ali lahko vseeno zbolim? Nosečnost

Cepljenje proti noricam – ali lahko vseeno zbolim? Nosečnost

Pozdravljeni.

Sem dobre 3 mesece noseča. Pred 3 leti sem se cepila proti noricam, ker jih v otroštvi (dokazano preko preverjanja protiteles) nisem prebolela.
Zdaj sta za noricami zbolela oba moj otroka (eden 14 dni nazaj, drugi zdaj preboleva) in me zanima, ali je verjetno, da se kljub cepljenju okužim oziroma, ali bi bila taka okužba nevarna za plod?
Ob pojavu noric pri prvem otroku (14 dni nazaj) so me preventivno poslali na test protiteles in sporočilo, da sem pozitivna. Ali to pomeni, da sem zaščitena oziroma, da je zaščiten plod?
Včeraj so se mi namreč vnele papile na celotnem jeziku. Ne vem, a je to lahko kaj povezano ali je samo tako smotano naključje.
Najlepša hvala za vaš čas že vnaprej!

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovani, pri vsej zadevi je ključen podatek o prisotnosti IgG VZV protiteles, torej zaščitnih protiteles proti virusu noric. Če pozitivno pomeni, da imate vrednost IgG VZV nad referenčno vrednostjo, pomeni sta vi in vaš plod proti noricam začiteni in ste se uspešno cepili. Lp, Nina

Dolžnost tistega, ki vas je poslal na test, pa je, da vam obrazloži izvid.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close