Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Cepljenje pri 1 letu pod nadzorom

Cepljenje pri 1 letu pod nadzorom

Lep pozdrav!

Zanima me kako poteka cepljenje pri 1 letu proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, če dobiš napotnico za cepljenje v bolnišnici. Pediatrinja nam bo dala napotnico, zaradi suma na preobčutljivost na beljak (krvni testi negativni).

Kakšne so lahko komplikacije, če alergija obstaja? Hvala vsem.

Veliko ti ne vem povedati, le to, kar mi je povedala med. sestra moje pediatrinje. Otroček je v bolnici celpjen pod nadzorom, kar pomeni, da je v bolnici 8 ur na opazovanju. Kakšna je reakcija, pa je po mojem laičnem mnenju odvisno od alergije. Tudi po Diteper cepljenju moraš v čakalnici ostati še 20 minut, če slučajno pride do reakcije, ki pa je lahko tudi anfilaktični šok. No, mene je cvsakič sproti cepljenja groza!

Helena

Helena

Pri nas pred stirimi leti je izgledalo takole. Ob 7-ih sva morala biti v sprejemni pisarni na Pediatrični kliniki (ker naj bi moral biti otrok cepljen najkasneje do 8-ih). Tam svo čakala do 10-h!!!!! Ob 10.30 sva prišla na oddelek, kjer je bil sin cepljen (alergija na mleko, jajca, pršico, pelode….). Ob 7-ih zvečer sva odšla domov. Vmes je sin dobil malico in kosilo, jaz ničesar. To, da so mu prinesli hrano, je bilo tudi vse. Niti enkrat ga ni prišel pogledat zdravnik, enkrat naju je vprašala sestra, kako sva. To je bil najbolj naporen dan v mojem zivljenju in tudi najbolj izgubljen. V sobi sta bila še dva malčka (kaki dve leti) brez staršev. Odnos sester in zdravnikov do njiju me je prepričal, da ne dam svojega otroka v bolnico!!!! KATASTROFA!!!! Naslednja cepljenja sva opravila pri pediatru, pa sva imela tam mnogo več nadzora kot na kliniki. Pa še nekaj. Zdaj cepijo vse otroke z izboljšanimi cepivi (praktično ni reakcij na cepljenje), takrat so bila ta cepiva na voljo le na kliniki.

Pri nas je bilo enako samo da nismo bili v sobi ampak v igralnici naj pa povem da sem skoraj umrla od lakote,tamala me niti jesti ni pustila iti.Cel dan sva bili tam pa naju zdravik niti enkrat ni prišel pogledat.

Glede na to,da je kar nekaj kritik na delo Pediatrčne klinike,v tem primeru alergološkega oddleka, vam še jaz predstavim svoje mnenje.

Kljub takratni bolezni otroka in negotovosti imam glede dela na tem oddelku dobro mnenje. Bolnica pač ni hotel. Res je, da smo se morali kar prilagodoti in sprejeti njihov način dela. Naš otrok je bil hospitalizioran skoraj 3 tedne. Zadovoljni smo bili z odnosom medicinskega osebja. Vse informacije o poteku bolezni smo dobili sprotno. Delovne razmere in udobje bivanja je pač pogojeno s starostjo klinike. Menda bo v novi kliniki bolje.
Sem pa opazila, da so “dnevni gostje” (cepljenje pod nadzorom) morda res bolj ali manj prepuščeni sami sebi.

Izkoriščam to možnost in se ob tej priložnosti iskerno zahvalim Dr.Avčinu in ostalemu medicinskemu osebju (dr. in med.sestre) za hitro in pravilno postavljeno diagnozo in s tem omogočeno zdravljenje in skorajšno ozdravitev.

Martina T.

New Report

Close