Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Cepljenje KME in 16 mesečni malcek

Cepljenje KME in 16 mesečni malcek

Pozdravljeni.

Z možem sva se odločila da se bova cepila proti KME.

On je v razmaku 5 let prejel 2X po prvi dve dozi cepiva. Tretje doze ni nikoli prejel. OD zadnje doze je minilo 18 let. Svetujete, da prejme samo eno dozo, ali mora prejeti spet vse 3 doze?

Razmišljava, da bi cepila tudi 16 mesečnika, saj prihajamo iz najbolj ogrožene regije. Poleg tega smo doma ob gozdu in celo poletje na travniku za hišo. Priporočate da še počakamo eno leto ali bi bilo cepljenje že letos priporočljivo?

16 mesečnega sina še dojim. Ali je v primeru da se cepiva oba oz. Samo jaz, dojenje od svetovano. Koliko časa po cepljenju ne bi smela dojiti?

Hvala za odgovore.

Spoštovani, mož prejme 1 odmerek cepiva (če prav razumem, bo to 5. odmerek?), naslednjega spet čez 5 let. Cepljenje malčka priporočam že letos. Če se slučajno odločite, da se boste cepili le vi, prekinitev dojenja nikakor ni potrebna. Lep pozdrav, Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Hvala za vaš odgovor.

Zanima me pa še nekaj.
Napisali ste, da če se bi cepila samo jaz, dojenja ni potrebno prekinjati. Kaj pa, če bi se cepila oba s sinom?

Pozabila sem še vprašati.
Sin je pri enem letu zbolel in ni bil cepljen vse do sedaj, saj smo si kar podajali viruse. Kako je s cepljenjem za KME in cepljenjem za OMR (se mi zdi, da nas to čaka). Kakšen časovni interval mora biti med obema cepljenjema?

Hvala za odgovore.

Spoštovani, dojenja ni potrebno prekinjati v nobenem primeru, ne glede na to, ali se cepite samo vi, ali oba.
Cepljenje proti KME in OMR lahko opravite simultano (hkrati, a, seveda, na dve različn mesti); ali pa v razmakih) Predpisanih razmikov ni – to pomeni, da če ne cepite hkrati, lahko cepite kadarkoli, ko otrok ne preboleva akutne vročinske bolezni.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close