Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija cepljenje h.influenca, meningokok, pneumokok

cepljenje h.influenca, meningokok, pneumokok

Pozdravljeni!

Na nekaterih forumih sem zasledila strah staršev pred gnojnim meningitisom (sploh pred meningokokno sepso). Prebrala sem, da obstajajo cepiva proti trem povzročiteljem gnojnega meningitisa: meningokok, pneumokok in h.influenca.
Zanima me ali je pri nas možno otroka cepiti proti vsem trem povzročiteljem in ali je otrok s takim cepljenjem zaščiten tudi proti meningokokni sepsi:

LP
Anja

Spoštovana Ančka Bančka,
pri nas je možno cepiti proti vsem tem povzročiteljem, cepljenje proti Haemophilus Influenzae je obvezno, v kombiniranem cepivu (davica-tetanus-oslovski kašelj-otroška paraliza-hemofilus) in ga otroci dobijo 3 bazične doze v prvem letu in revakcinacija 1 leto po zadnjem bazičnem cepljenju. Samoplačniško je možno tudi cepljenje proti pnevmokoku in meningokoku.
Za podrobnejše informacije se obrnite na forum cepljenja, odgovorila vam bo epidemiologinja.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close