Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Cepljenje davica, tetanus

Cepljenje davica, tetanus

Hčerka je stara skoraj 10 let (junij). V tretjem razredu devetletke so bili učenci cepljeni proti davici in tetanus. Ker je bila hčerka v tistem času bolna je niso cepili oziroma nam niso povedali, da so opravili cepljenje. To smo izvedeli od sošolke čez kakšen mesec dni. Stoila in telefonirala sem k zdravniku, ki je cepljenje opravljal in med. sestra mi je zagotovila, da bodo hčerki poslali vabilo za cepljenje. Čakali smo in čakali vabila od nikoder. Hčerka je zakorakala v 4 razred. Jeseni viroze bolezni, vabila od nikoder. včeraj smo onovno vprašali kako in kaj in seveda je najprej zdravnik po pregledu knjižice zatrdil, da je bila cepljena, ko pa je mož vztrajal, da ni res, je vendarle rekel aha res ni bila. Danes sta mož in hčerka odšla na cepljenje. Zanima me ali se je pri tem porušil kakšen vrstni red cepljenja za naprej?
Hvala in lep dan!

Spoštovani, lepo je brati, kako ste starši pozorni. Deklica je bila revakcinirana proti davici in tetanusu, s tem niste porušili prav nobene sheme. Naslednje cepljenje je šele v 3. ali 4. letniku srednje šole, naslednja revakcinacija proti tetanusu. Tudi če želite deklico sami cepiti proti drugim povzročiteljem (npr. klopnemu meningoencefalitisu), ni nikakršnih ovir.

Lep pozdrav!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Hvala lepa, lep dan!

New Report

Close