Najdi forum

Cepljene otrok, ki imajo epilepsijo

Jaz imam pa eno veliko prošnjo, za vse mamice, ki imajo otroke z epilepsijo ali pa so imeli kake druge poškodbe glave.
Imam namreč problem. Sin ki je preživel hude poškodbe glave in ki ima sedaj posledično epilepsijo bi moral biti cepljen (ni bil cepljen še z nobenim cepivom, razen v porodnišnici), ubistvu cepljenje ni pogoj, toda sedaj so nam nevrologi dali “blagoslov” za to.
Sedaj pa mene zanimajo izkušnje staršev, kako je cepivo vplivalo na otroka, ki je že imel težave, se je stanje poslabšalo, ali mogoče celo izboljšalo,…

Vesela bi bila vseh informacij, da bi si lažje predstavljala to cepljenje.Upam, da se bo našel kdo, ki mi bo zaupal kaj o cepljenju, za kar bi mu bila zelo zelo hvaležna.

Moja hčerka ima epilepsijo, cepljena je tudi bila. Sicer prvo cepljenje je bilo nekoliko pozno (4 mesec), zadnjo zdaj pa je bilo pri 2 letih. Nimam slabih izkušenj. Nisva imeli nobenih problemov, kjub temu, da je bila bolj pozno cepljena.

Nina

Nina
hvala, da ste se oglasili in mi s tem olajšali vsaj nekaj skrbi.

Hvala

Pozdravljena!
Imam sina, ki je tar 9 let in ima tudi epilepsijo . Ni pa bil cepljen,ker ima težko obvladljivo epilepsijo. Naš neurolog je rekel naj raje počakamo dokler se epilepsija ne stabilizira. Smo pa bili na pregledu tudi v Nemčiji za kirurško zdravljenje epilepsije, tam pravijo, da ni nobenih zadržkov zaradi cepljenja razen za oslovski kašelj.
Pravzaprav je bil moj sin cepljen proti tetanusu in davici, vendar nikoli ceplenje ni bilo zaradi njegovega zdravstvenega stanja do konca izpeljano. In če sem iskrena, me je zdaj tudi strah cepljenja čeprav nikoli ni imel nobenih stranskih učinkov.
Mislim , da je moj strah neutemeljen in ti svetujem, da upoštevaš mnenje svojega neurologa.
Pa pogumno in veliko sreče! lep pozdrav Vesna

Tudi moj sin ima epilepsijo. prvi napad je dobil en mesec po cepljenju, takrat so rekli, da ne zato. Seveda, to je morda samo sprožilo, čeprav težko po enem mesecu. Je pa res, da smo kasneje izvedeli, da naj ga več ne cepimo proti oslovskemu kašlju-čeprav še nič ni dokazano, samo za vsak slučaj.Morda previdnost ne bo odveč. Sicer pa- predlagam vam, da svoje strahove zaupate nevrologu, ki ga zdravi. Tudi mi delamo tako in moram reči, da nevrologom na Ped.kl. povsem zaupamo. Kakor nam predlagajo, tako naredimo. Pa srečno!

Pozdravljene !

Moja hčerka (13 let) je bila pred mesecem cepljena in ni bilo nobene reakcije. Tudi nam so najprej svetovali , da bi se s cepljenjem malo počakalo. Ko pa so otroci letos imeli redni sistematski pregled , so cepili tudi našo M. in , kot sem rekla, je bilo vse okej.
Mislim , da če nevrolog svetuje cepljenje , je njegovo mnenje edino merodajno. Kar zaupajte !

Anči , sem šele danes videla tvoje sporočilo, da ne moreš do mojega maila. Čim bo mogoče , ti pošljem službeni in novi domači naslov.

Vesna , povezala bi se rada tudi s tabo.
Mislim , da bi vsem nam mamam kdaj pa kdaj koristilo malo poklepetati in si dati korajžo , pa tudi pojamrati , če je ravno taka potreba .

Vam in otrokom lep večer in mirno noč !

Nikita

POZDRAVLJENI-POZDRAVLJENE !
Imam 5 letno hčer kateri je bila ugotovljena žariščna epilepsija. Zanimam se za kirurško zdravljenje zato vas naprošam vse ki imate kakaršnekoli informacije ali izkušnje v zvezi s tem ! HVALA IN LEP POZDRAV!

New Report

Close