Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja cepivo proti novi gripi

cepivo proti novi gripi

Spoštovane, ne vem, zakaj toliko hude krvi in besa, ker sem podvomila v besede gospe Nine Pirnat oziroma bolje rečeno, sem si upala prebrati izjave drugih strokovnjakov na tem področju, ki dvomijo v varnost cepiva proti novi gripi. Toplo vam priporočam, da si preberete ( z malo truda boste našle v strokovni literaturi, na spletu, pa tudi v osebnem pogovoru mnogih naših slovenskih zdravnikov, ki se javno sicer nočejo izpostaviti, cepiti pa se ne bodo dali) tudi drugo plat. Vprašajte se, le kakšen naj bi bil motiv priznanega zdravnika, kot je na primer, Jurgen Seefeld, ki je s svojo analizo cepiva, (ki sem ga pripela v enem prejšnjih pisem), da se odloči napisati takšno pismo. Je mar nestrokovnjak? Zakaj se gre tako izpostaviti in tvega? Kako to, da argumenti takšnih ljudi v vas ne sprožijo v vprašanj? (Navedla sem le enega od zdravnikov, lahko bi jim mnogo več, kakor tudi njihove ugotovitve). Sprašujem se, kje je človekova kritičnost, razmišljanje. …. Ne, ni se potrebno odločiti proti cepljenju. Toda, da pred dejanjem ne preberemo, ne razmislimo podrobneje tudi o mnenjih, ki nas svarijo pred cepivom, to meji na neodgovornost. Mimogrede – kolega (zdravnik), mi je prav danes dejal, da tudi za tiste, ki so se cepili in niso imeli ob cepljenju stranskih učinkov, zgodba ni končana: to cepivo naj bi puščalo psoledice v naslednjih letih in celo desetljetjih. Zaradi takšnih izjav sem z dejanjem cepljenja previdna.

Spoštovani, bistvene ugotovitve (do sedaj) o pandemski gripi, cepljenju, cepivih, .., so zbrane v Eurosurveillencu zgoraj.
Ob slehernem odločanju za ali proti cepljenju vrednotimo tveganje, ki se mu izpostavimo, če se cepimo in ali če se ne cepimo. Glede na trenutni potek pandemske gripe, nova poročila o težki bolezni pri nosečnicah in otrocih, tudi smrtnih primerih (zlasti iz ZDA) dajejo zadevi povsem drugo dimenzijo, se vam ne zdi?

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Pozdravljeni, definitivno situacija ni lahka, prav tako tudi ne odločitev. Tega se večina zaveda. Do sedaj tudi sama nisem dvomila v cepiva, sem cepljena, cepljeni so tudi moji otroci. Žal, se soočamo z novo situacijo, ki je bolj kot kadarkoli prej zbudila vprašanja. Presenetilo me je tako množično zavračanje cepiv zdravnikov. Kaj menite, ali tudi oni ne vidijo te dimenzije, o kateri govorite? Ali pa morda vidijo problem tudi z drugega zornega kota? Vem, za novo gripo oziroma za njenimi posledicami je umrlo preveč ljudi; vsaka številka je prevelika, ko gre za ljudi. A spet bi lahko začelu diskusijo od začetka … spet s tistimi, ki dvomijo v učinkovitost, varnost in zadostno testiranost tega cepiva. Lp

Težko vam odgovorim, ker jih je v primerjavi z zdravniki, ki svetujejo cepljenje, vendarle peščica. Menim pa, da se razmere v zadnjih tednih hitro spreminjajo, tako da bodo marsikje tveganje na novo ocenili. Lep večer!
Nina

Lahko samo ponovim, da očitno ne veš, kdo je strokovnjak na katerem področju. Jurgen Seefeld (priznani znanstvenik???) je primer: njega, reference, njegovo znanstveno delo-tega sploh ne najdeš na internetu. Vtipkaj v Google in si oglej, če je to znanstvenik.
http://www.google.si/#hl=sl&source=hp&q=Jurgen+Seefeld&btnG=Iskanje+Google&meta=&aq=f&oq=&fp=bcaae61b51f5da2c
Potem pa vtipkaj npr. prof. Ihan:
http://www.google.si/#hl=sl&source=hp&q=prof.+Ihan&btnG=Iskanje+Google&meta=&aq=f&oq=prof.+Ihan&fp=bcaae61b51f5da2c
kjer dobiš poleg laičnih še en kup znanstvenih prispevkov. Tako se pač dela, če je nekdo znanstvenik.
In še mnogo bolj se sprašujem, kje je človeška kritičnost, razmišljanje.- Kako lahko niti tega ne narediš, da si ogledaš, kdo je tisti, ki bluzi in prodaja informacije.
In tudi to, da ti je to rekel zdravnik, smo že obdelali. So zdravniki, ki o cepivih na splošno ne vedo nič, ker se z njimi ne ukvarjajo in v življenju niso nikoli cepili niti enega člveka, tudi proti tetanusu po poškodbni ne. Tak človek pač ni avtoriteta, ki bi lahko dajala izjave.

=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=: Kocinca med zobmi je moteča. Kot las v juhci.

Pozdravljeni, seveda sem vtipkala ime omenjenega zdravnika in dobila ogromno zadetkov. Morda ste vtipkali napačno ime. Kolikor vidim, ste v naglici pozabili napisati zadnjo črko njegovega priimka in prav logično, da niste ničesar našli. Če se boste želeli informirati, boste ugotovili, da dvom v novo cepivo ne izražajo le laiki, temveč zdravniki. Ali pa morda poglejte posnetek ministrice za zdravje na Poljskem. Zlahka lahko dobite tudi poročila v medijih, da vsak drugi zdravnik v Angliji dvomi v to cepivo, prav tako italijanski zdravniki, prav tako švicarski, ki so zavrnili cepljenje nosečnic in otrok, Ameriška agencija za zdravje je tudi podala svoj dvom. Vsa ta obilica informacij najbrž ni iz trte izvita. Ali lahko odgovorite (predvsem sebi), da so recimo zdravniki v Švici vsi laiki, ker so zavrnili cepljenje nosečnic in otrok zaradi dvoma v cepivo? Čemu so to storili? Ali imate odgovor na to vprašanje?

S cepljenji, javno-zdravstvenimi ukrepi in imunogijo se vendarle ukvarjajo predvsem strokovnjaki specifičnih strok, zato me pravzaprav ne čudi, da večina zdravnikov nima dovolj znanja.

O Švici bi komentirala samo še to: Švica ni v EU, zato mora sama opraviti številne preskuse zdravila in pridobiti certifikate, za katere ostale evropske države uporabljajo enotno evropsko EU zakonodajo, Dokler jih še nimajo, so do zdravila “zadržani”.

V Ameriki imajo na tržišču vsaj 10 pandemskih cepiv, tako adjuvantnih, kot neadjuvantnih. Podobnega pregleda po ameriških državah pa nimam.

Ker sem ime tnanstvenika samo kopirala iz vašega odgovora in ne pretipkala, vam ponovno prilagam link tega hudega znanstvenika:
http://www.google.si/#hl=sl&source=hp&q=Jurgen+Seefeld&btnG=Iskanje+Google&meta=&aq=f&oq=&fp=bcaae61b51f5da2c

Torej nobenih znanstvenih člankov.

Za Poljsko pa: ministrica za zdravje ni strokovna avtortiteta, kar velja za vse države. Se vam naš Miklavčič zdi vrhovna strokovna avtoriteta? Pač pa Poljska očitno nima denarja, da bi zaščitila svoje državljane, pa prodaja meglo. Ljudje pa najdejo druge vire, da se cepijo, če niso cepljeni v glavi, seveda.
O cepivih naj odločajo tisti, ki o njih največ vedo in se z njimi poklicno ukvarjajo. Enostavno je to preveč pomembno področje za take nestrokovne izpade, ki lahko ubijajo ljudi. Dvom je zdrav, vendar pričakujemo, da si povprečno inteligenten človek pač najde prave informacije in ne takih, kot se jih tukaj navaja.

=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=: Kocinca med zobmi je moteča. Kot las v juhci.

Zelo res je, da je na vsakem področju najbolj kompetenten strokovnjak tega področja.

Ampak, ko se takole ljudje razburjajo me pa čisti resno zanima koga nosečnica upošteva v prvi vrsti – po moje svojega ginekologa in ne vseh nekaj sto ostalih strok a ne???
Saj kolikor jaz vem nosečnico še vedno primarno vodi ginekolog.
Zato se nekaterim zgoraj ni potrebno toliko repenčiti in razburjat.
Naj vsak upošteva mnenje tistega, ki mu zaupa in, ki je pravzaprav njegov zdravnik, ker če ne, zakaj potem podpisujemo za svoje izbrane zdravnike???

LP

Še nekaj o cepljenju in morebitnih stranskih učinkih.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-njemackoj-i-kini-preminule-prve-zrtve-svinjske-gripe-nakon-cijepljenja/460200.aspx

Prvi stavek je malo čuden. Se pravi, da je takoj po cepljenju zbolel (ali pa je bil že bolan) in takoj naslednji dan po cepljenju umrl zaradi gripe. Ne vem če je index to pravilno povzel.

lp

Ne razumem, kako naj bi potealo, ker ni jasno.

Spoštovani!

Zamina me, kako komentirate podatke iz včerajšnjih poročil na POP TV, ko so govorili o poznih stranskih učinkih cepiva proti novi gripi- da povzroča vedenjske motnje in raka. Kako pa lahko na to sklepajo, če je cepivo v uporabi kratek čas? Ali je dejansko kaj na tem? Zanima me zato, ker imata jutri predvideno cepljenje moja mama ( stara nad 65 let, ima KOPB) ter moj mož, ki sicer nima dejavnikov tveganja, se bo pa cepil zaradi mene, saj sem noseča. Ker sem na bolniški in se bom čimbolj skušala izogibati množicam se jaz za cepljenje nisem odločila.

Vnaprej hvala za odgovor!

Spoštovani, pravkar sem o omenjenem prispevku govorila z državnim sekretarjem ino pozorila na nujnost odziva zdravstva. Svoboda medijev je sicer svoboda brez meja, vendar ima v slednjem prispevku že elemente kaznivosti ali pa vsaj zlorabe položaja. Govoriti o raku, trajnih vedenjskih motnjah, za vedno spremenjenem odnosu do cepljenja so izjave brez temeljev! in brez primere!! Sprašujem pa se, kdo ima od takih prispevkov korist (če odštejemo sam POP – TV zaradi bombastičnosti same po sebi).
Vse sestavine cepiv proti pandemski gripi poznamo (razen, seveda, končne učinkovitosti cepiva, ki pa je ne moremo poznati) in so bile ali so v razno-raznih kombinacijah in cepivih v uporabi že vrsto let. Kakšno vrednost ima prispevek, pa lahko sklepate po tem, da dajo besedo gospodu Verbiču, predsedniku društva SVOD, vsem dobro poznanega društva največjih nasprotnikov cepljenja, nikjer pa ne vidimo priznanih imunologov, epidemiologov, mikrobiologov, infektologov…

No, še mene, ki sem se pač odločila, da se proti novi gripi ne bom cepila je tale gospod Verbič s svojim društvom pošteno razjezil.

Tako enoumnih, enostranskih in vase zaverovanih izjav in dejanj, ki jih dajejo in izvajajo v tem društvu….to je pa grozno.

Predvsem pa me spravlja omenjeni gospod s svojim društvom v hudo jezo zato, ker on/i so proti vsakemu cepljenju po vrsti in imajo za vsa cepljenja enake “kvazi argumente”.

Jaz bi pa samo nekaj rada rekla in upam, da bo kdo iz tega društva to prebral:
Tisti, ki svojih otrok ne cepijo po programu si to lahko privoščijo samo in izključno zato, ker jaz in ostali svoje otroke cepimo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (absolutno izvzeti tisti, ki imajo pač resne razloge za to, da se ne cepijo).

LP
Ursa

Spostovani,

sem dojeca mati in sem se cepila proti novi gripi. Sele zdaj sem pomislila, da je verjetno pametno, da se cepim se proti sezonski gripi. Zanima me ali omogoca cepivo proti novi gripi kakrsnokoli zascito proti sezonski gripi in ali je smiselno da se cepim se proti sezonski gripi. Kaksen naj je razmak med enim in drugim cepivom?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani, nekaj navzkrižne zaščite cepivo proti novi gripi daje, kolio, pa vam ne morem natančno odgovoriti, saj končnih podatov (še) ni. Svetuje se obojno cepljenje: proti novi in proti sezonski, razmik pa ni potreben (oz. posebej predpisan), saj bi se proti obema lahko cepili tudi hkrati. Lep pozdrav!
Nina

New Report

Close