Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca cepiti

cepiti

Pozdravljeni.
Zanima me, ce si prebolel guillan barre sindrom in se imas posledice ali se lahko cepis proti tetanusu?

Pozdravljeni, Guillain-Barré-jev sindrom je lahko tudi, izredno redka komplikacija cepljenja proti tetanusu, zato vam univerzalnega odgovora ne morem dati. Pogovorite se s svojim zdravnikom, o potrebi po cepljenju in aktivnosti omenjenega sindroma.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala. Kaj pa če imas polinevropatijo torej parestezije brez gb sindroma? Vedno pa sem prestal vsako cepljenje brez tezav.

Sem letnik 1986 in sem bil nazadnje cepljen v solskem let 2004 2005. Osebni dr je rekel da je rana sicer taka, da bi gotovo dobil kak siv ampak da je cista in kri je kar tekla in da cepivo drzi od 10 do 15 let. Torej se nimam cesa bati?

Pozdravljeni, če je od zadnjega odmerka minilo >10 let, cepimo ponovno s poživitveni, odmerkom.
Lep pozdrav

Torej bi moral obvezno opraviti cepljenje klkub parestezijam in obcasnin misicnim Trzljajem? Nekateri pravijo da si po petem odmerku zagotovo 15 let imun?

Cepljeni naj bi bili v tretjem letniku srednje šole, torej okrog osemnajstega leta starosti. Vašega zdravstvenega stanja ne poznam in vam odgovora na temo, kako cepiti prav vas konkretno, žal ne morem dati.
Lep pozdrav

Sem letnik 86 in sem prejel peto dozo cepiva leta 2003 septembra. Rojen pa sem oktobra. Glede imunosti 15 let drzi?

Kot rečeno, 10

Hvala! Mogoce veste zakaj imajo nekateri se po 20 letih dovolj protiteles? Je bil ze kdo okuzen,ki je bil popolno cepljen?

Nivo protiteles je pri posameznikih po določenem času pač različen in imunost pri posameznikih mine prej, kot pri drugih. Primer nastopa bolezni ob popolnem cepljenju mi osebno ni poznan.
Lep pozdrav

Hvala. Tudi ce je bil nekdo cepljen popolno ampak ni imel.obnovitvenega po desetih letih?

Žal s takim podatkom ne razpolagam.

New Report

Close