centrum materna
Lep pozdrav vsem, ki berete ta forum!
Zanima me če je katera za dodatek folne kisline jemala “centrum materna”??
nekje sem zasledila, da so dobre, ker vsebujejo tudi določene vitamine, ki jih druge tablete za folno kislino nimajo.
Zanima me tudi, kje bi jih lahko dobila in kakšna je cena škatle teh tablet??
Hvala…
Tudi jaz jemljem Elevit, ima namreč še polno drugih vitaminov zraven, poleg folne in železa. Tudi jaz sem letos brez prehladov in viroz, upam, da zdržim še malo. Sem pa imela pregled krvi za železo in me prav zanima, kako bo, če ga bo dovolj. Kajti v prvi nosečnosti sem jemala le folno prve tri mesece, potem pa nič in mi je začelo primanjkovati železa. Če bo izvid uredu, je zadeva res super. Jemljem jih pa kar od začetka in jih bom verjetno še med dojenjem.
na tržišču je veliko vitaminskih pripravkov za nosečnice in vsi ustrezajo standardom glede folne kisline, pri drugih vit. in mineralih je najbrž kaj malega razlike.
glede na to da sem sama v nosečnosti jedla takrat edini priprvaek na našem trgu Femibion pa bi lahko rekla da so te ki so sedaj na trgu strašno velike po velikosti.
Jaz sem na začetku samo folno, nakar mi je dala v ambulanti prospekt za Elevit in Centrum materna. Malo sem prebrala sestavo in se odločila za Centrum. Pa tudi folne ima ena tableta 200% priporočenega dnevnega vnosa, tako, da sem folno prenehala jemati posebaj. Jaz sem zadovoljna, vsaj kar zadeva hemoglobin. V začetku, preden sem karkoli jemala, sem ga imela 147, v tridesetem tednu pa še vedno solidnih 131. Tudi sicer se dobro počutim. Aja … in kolegice so mi rekle, da imam 100x lepše in močnejše lase :-))), in tudi izpadajo mi ne. (Prej sem jih po pranju pobirala v šopih) Ne vem sicer, če je samo od tega, ker včasih kakšen teden kar pozabim jemat, pa vendar.
Aja, kupim jih v lekarni, cene pa se ne spomnim.
Jaz sem prve stiri mesece jemala samo folno (Tifol?), ko pa mi je hemoglobin pri drugem testiranju krvi padel (iz 137 na 114), sem zacela piti Floravital (stane priblizno 10 € za eno steklenicko, ki zadostuje za 1/2 meseca). Hb se mi je zopet povisal in je G rekla, naj kar nadaljujem. Mislim, da si ga bom privoscila tudi po porodu, vsaj nekaj tednov, ker je tonik povsem naravna mesanica (primerna tudi za nosecnice in dojece matere). Drugace pa ne vidim ptrebe in smisla v jemanju sinteticnih pripravkov, ki se precej slabo absorbirajo in so bolj kot ne komercialna poteza proizvajalcev.
Jaz sem pri prvi nosečnosti najprej jemala Elevit, ampak sem ga kmalu zamenjala za Centrum Materno in sem bila zelo zelo zadovoljna. Odlično sem se počutila (seveda sem hkrati skrbela tudi za to, da čim bolj zdravo jem), tudi prehladi se me niso lotevali. Zdaj pri drugi nosečnosti nisem nič sprobavala, ampak šla naravnost na Centrum, tako da toplo priporočam.
sara80, če čutiš, da ti Elevit ne pomaga, vsekakor zamenjaj.
Drugače lahko tudi preizkustite Centrum Materno en teden brezplačno.. Več na http://www.vitamini-centrum.si/aktualno/podarimo-vam-vitamine-centrum-materna/
lp