Najdi forum

centralno ogrevanje

Pozdravljeni!

Pred kratkim so v hiši fantovih staršev postavili centralno ogrevanje. Peč je na drva, znamke Buderus. Zanima me ali je normalno, da med gretjem radiatorji šumijo. To je precej moteče. Ponoči pa še bolj, ker se zaradi šuma ne da niti spati. Iz radiatorjev so že poskusili spuščati zrak, ampak ne pomaga. To me zanima iz razloga, ker imamo pri nas že nekaj let centralno ogrevanje na kurilno olje in vse kar se iz radiatorjev sliši je občasno pretakanje vode.

Hvala in lep pozdrav!

Kljub vsemu je najverjetnejši vzrok zrak v sistemu. Zrak se lahko spušča tudi na sami peči. Večkrat je potrebno izpuščati zrak in to na vseh radiatorjih in kontrolirati pritisk v sistemu.
Je pa manjše šumenje dostikrat prisotno, zaradi samega trenja vode v ceveh, vendar je to skoraj neslišno.

najverjetneje je zrak,ki ga je treba spustiti iz sistema.Dotakaš vodo potem pa prezračiš sistem.Preveri pritisk v sistemu

Na črpalki so tri stopnje pretoka vode zmanjšaj pretok in ne bo več šumelo.

jim

Hvala za nasvete!
Pretok na črpalki smo znižali na minimum, tudi zrak redno puščamo iz radiatorjev. Radiatorji smo bili tiho en dan in zgodba se ponavlja. Meni se vse bolj dozdeva, da je tisti majstr svoje delo opravil bolj šlampasto. Do sedaj sploh še ni vsega končal, ker mora zmontirati še termostat. In centralno je menda priključil le provizorično. Morda pa je to vzrok?

Preveri raztezno posodo (lahko da je v okvari). Mora pa imeti cca 1 bar pritiska.
Če nima jo napuniš z pumpo za avto ( na spodnji strani ima ventil)
In dolij vodo v sistem.

Probaj mogoče bo pomagalo.

jim

New Report

Close