Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija CENTRALNI SESALEC, DA ALI NE?

CENTRALNI SESALEC, DA ALI NE?

Pozdravljeni. Sem v fazi renoviranja stare hiše in kolega v službi mi je omenil centralni sesalec. Baje je dobra zadeva za astmatike in alergične na prah. Zanima me kaj o tem menite forumovci in kakšne morebitne izkušnje imate.
Hvala

Ja, definitivno JA! Jest sm zmonterou cevi ko smo še zidal bajto. To je minimalen strošek, podobn kot cevi za kanalizacijo.Lahko jih tud sam zlepiš po navodilih proizvajalca. Skratka če daš notr cevi te praktičn nč ne košta.

Pomisleki o zamašitvi cevi v tlakih ipd so neupravičeni. Zadeva je narjena tko, da je prvo koleno v steni 90 stopinjsko, vsa ostala pa 2×45 stopinjska. Torej, če gre čez taprvi, 90 stopinjski kolen, gre čez vsa ostala kolena. Če pozaugaš kak svinčnik ga zaustav prvi kolen in ga vzameš vn ko iz stene potegneš rebrasto cev.

Rebrasta cev (5-9m) ki jo vlečemo za sabo je premera 4cm, razvod v tlakih je pa iz 5cm cevi. Torej, tud tuki se ne bo zamašl. Prednost centralnga sesalca je konstanten močan zaug, k nima vrečke, pa vs mikro prah gre vn iz bajte. Idealno za alergike, pršičarje, astmatike ipd.

Najbol važn je pa, kjero MAŠINO kupš. U glavnm se dobi italijanska roba z enoletno garancijo in omejitvijo sesanja na pol ure (pol se baje pregreje). Jest sm po dolgih mukah pršou do enga skandinavskega sesalca (al je švedski al belgijski??) k ma 5 LET garancije in ma notr Ametec-ov enofazni asinhronc. Sm ga pustu laufat na full moči čez noč in zjutri kt da ni nč blo. Laufa kt urca.

Cena te najbrž tud zanima. Rore sm dal notr pred 5 leti kr une za kanalizacijo, sam da sm jih zlepu z enim silikonom, mašinca je pršla pa 150 jurčkov.

Sosed je kupu pred enim mescem Kirbyja za 600.000,00 SIT in k je vidu kuko se pr men sesa in hkrati po telefonu pogovarja, ga je na rt vrgl. Je reku da bi za tak dnar šou tud novo bajto preštemat. Mam pa e-mail od tipa, k mi je sesalc pršou zmontirat: [email protected]

Je pa s tem podobn kot s talnim gretjem. Tist k ga nima ga šinfa, tist k ga ma je pa lepo tiho, uživa na toplih ploščicah v kopalnici in se smeje pomislekom “pametnjakovičev”.

lep pozdrav

Mojster

Se pridružujem Mojstru. Imamo ga v uporabi 5 let, vse OK.
Pred kratkim sem izvedela ja hči poleg tega da je alergik tudi astmatik in vsa čast temu sesalcu, res je super.
Če imaš možnost ga vgradi. Moj mož ga je tudi sam vgradil, s tem da je uporabil originalne cevi, saj je bil zaposlen v firmi, ki so jih vgrajevali.

lp, nina nana

Sem kontaktiral mail ki mi ga je posredoval Mojster in dobil zelo izčrpne odgovore glede vseh pomislekov in sedaj že veselo vlečem cevi. Res ni komplicirano. Hvala. J.M.

Ja, fino kako pa je s to stvarjo za stanovanje a pride v poštev?

New Report

Close