Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? cene zobozdravstvenih storitev

cene zobozdravstvenih storitev

Zanima me kakšne so cene samoplačniških zobozdravstvenih stotritev v Lj.
Iščem novega zobarja (seveda lahko samo sanjam, da bi dobila takega na koncesijo) pa me zanima kaj lahko pričakujem.
Npr. cena plombe (od – do), cena čiščenja zobnega kamna (od-do), cena ruvanja zoba, cena injekcije,…

Vsak ima svoje cene, razlike so tudi do 100%. Izven Ljubljane so cene precej nižje.

Danes sem plačala za čiščenje zobnega kamna (spodnji lok) in poliranje 20€. V M. Soboti.

V Domžalah privat zobozdravnik računa za plombo 70 € (vključena injekcija), za čisčenje oblog in kamna pa 60 €.

Tička,

tole vprašanje tudi mene precej mori.

Moja situacija: ker je bilo stanje mojega zobovja že precej kritično, sem se odpravil k privat zobozdravniku v Lj. (saj pri “uradnih” pač ne prideš nikamor, pa še moja zobarca je šla v zasluženi pokoj !). Na prijaznost in kvaliteto storitev nimam pripomb: pridem na vrsto, kadar želim,…
AMPAK: za izdelavo dveh mostičkov spodaj (en levo in en desno) sem naplačal kar dobrih 3000 EUR !
Uporabil naj bi kovinsko-keramični material, ne čiste keramike, torej ne kakšnega “nadstandarda”. Zdaj pa me čaka enak poseg in strošek še za zgodnje zobovje.

Torej, menim, da je cena teh storitev vendarle malce visoka (vsaj zame)! Pa ne vem, komu naj se zdaj žalim (?) Ja pred posegom je bila okvirna cena več kot pol manjša (ampak nič pismeno, le ustna zagotovila!).

Za nameček pa še tole: na prejetem računu ni nobenih specifikacij (postavk) ne za material ne za delo – samo znesek plačila. Ja, takole se pa kar da zaslužit, kajneda ?
Menda se zakonodaj glede tega ravno sedaj nekaj spreminja, ampak dvomim, da bo to prineslo kaj več reda, saj ni nobenega nadzora nad dogajanjem. Kolikor sem prebiral na internetu, je zadeva bolj ali manj prepuščena zakonom “prostega trga”.
Res sem kar malce obupan nad temle zobozdravstvom, pa drugače nisem kakšen zamorjen tip (vsaj upam!)…. Verjetno se tudi onim zobarjem v javnem zdravstvu zdi že malo trapasto, ko vidijo okoli sebe takele podjetne zasebike. Sem pisal že na par forumov, pa nikjer nobenega odgovora, ampak se bom boril še naprej.

Da zaključim, želim ti predvsem več sreče in manj stroškov pri izbiri svojega zobozdravnika !

lep pozdrav, J.

Sama priporočam dr.Sanjo Pečnik, ki ima koncesijo za Bežigradom na Dunajski. Je ful nežna in res obvlada. Mene je opredelila na koncesijo takoj, nisem nč čakala. Res priporočam.

New Report

Close