Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Cene sterilizacij in kastracij

Cene sterilizacij in kastracij

V en time sem opazil, da se zelo razburjate glede oderuških cen teh storitev… Mene pa tukaj zanima eno…

Koliko ste pa kaj plačali za takšen poseg.
Pod oderuške cene imam jaz eno predstavo, kakšna pa je vaša realna izkušnja??

Sterilizacija 17.600, kastracija12.700.

Ni sile.. jaz sem pa mislil, da bo to malo več…. Ok… potem pa sem tako v tem rangu… No malo manj, kakega jurja pa pol

Hvala

Čaki malo, cena niha glede na težo psa ali mačke. Soseda je ravnokar dala psičko sterilizirat(airdale terier) in je plačala 47.000 sit.
Oderuško ja!

Koliko kg pa andi? Sestricna je sterilizirala svojo zlatkico in je placala ca. 42.000, ampak so ji naredili se biokemijo in krvno sliko; se pravi VSE skupaj je bilo 42.000.

Vem, da je cena kastracije oz. sterilizacije odvisna od kilaže psa/psice, zanima me pa, če je delitev ista, kot recimo pri tabletah Pratel ali pa pri Strongholdu (na vsakih 10 kg), ali točno na vsako kilo?

Vesela bom vašega odgovora.

Lp, Ines

Dve leti nazaj je bila kastracija za 45 kg psa nekaj cez 40.000. Ob priblizno istem casu je bila kastracija macka 13.000. Omenjeni ceni sta s Zaninoviceve klinike. lp

Tale sosedina psička je bila sterilizirana pri Terstenjaku.

Ko se odločiš, da boš v svoj dom sprejel žival, to ne pomeni, da te bo v postelji grela živa kosmata igrača, pač pa, da sprejmeš tudi vso odgovornost, ki jo kot lastnik nosiš.
K temu spada tudi zavest, da je potrebno nezaželjene brejosti preprečiti, torej posledično, da bo potrebno žival, v kolikor ni namenjena za vzrejo, kastrirati / sterilizirati. Gre za enkraten znesek, ki ni nič v primerjavi s 15-20 letnimi stroški nege, prehrane, šolanja, kupovanja opreme in igrač ter pokrivanja vet. stroškov, da ne govorim še o kakšnih nepredvidenih stroških, ki nastanejo ob boleznih in poškodbah.

Kdor tega ne zmore oz. se vsoti ne želi odreči, naj živali pač nima.
Vse preveč, se mi zdi, je namreč ljudi, ki so mnenja, da morajo imeti psa / mačko samo zato, ker jih ima sosed npr.

Moje mnenje.

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Yo, super napisano, vendar a se ti resno ne zdi, da so cene previsoke?

Glede na to, da toliko stane par kvalitetnih superg, ki jih ob rednem športkanju razbiješ v enem letu, to res ni tak strošek.
Če seštejemo stroške (zdravila, oprema in instrumenti za operacijo, delo veterinarja in asistenta)….se mi zdi cena razumljiva.

andi, ne, proti stroškom krat xy let se mi ne zdi.

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Ja cene pa so precej visoke.

Pes do 10 kg in muc star šest mesecev, dva tedna nazaj 33.000 sit.

Jaz sem dala ceno kastracije in sterilizacije za muce, ker sem mislila, da cilja na temo, ki se je povezovala s sterilizacijo muc.

Je pa tudi res, da so cene različne. Odvisno od veterinarske klinike.

Zelo drago za pse in za mačke. Jaz kot upokojenka, vdova z nizko pokojnino sem dala sterilizirati in kastrirati pred 4. leti mačko in pred 3. leti mačka, vse skupaj 20.000, zdelo se mi je komaj sprejemljivo glede na moje “dohodke”. Ne morem verjeti, da se je tako podražilo. Tudi hrana me na mesec stane okoli 12.000 pa še cepljenje. Da bi človek imel psa ni za misliti. Nekateri grozno služijo na račun ubogih živali in dobrosrčnih ljudi.

Ko sem sterilizirala mačko in psico so mi dali možnost plačila na tri obroke.

Kastracija psa težkega 13 kg me je stala okrog 23 000 sit. Se mi zdi drago?
Kakor vzameš. Sedaj moj Švrk ne uhaja več, ni čisto zmešan ob vseh tistih psicah, ki jih mimo naše hiše vodijo na sprehod, veliko bolj poslušen … in ni mi treba poslušat zmerljivk od lastnikov psic katere bi z veseljem izkusile ljubezen z našim zapeljivcem. Da ne omenjam stroškov veterinarja če bi mi slučajno ( “bog ne daj ” ) pes pobegnil in bi prišel nazaj ves pretepen pa po možnosti še povožen … Saj vem, da je veliko odvisno od vzgoje ampak če ti dnevno paradira ene 5, 6 psic mimo hiše, ki se po možnosti še gonijo … ne bi mi preostalo drugega, kot da psa zaprem v hišo in bi bil obsojen na zapor mi pa vsi zunaj …
Če pretehtam vse se mi kastarcija zdi ena zelo dobra naložba v mirnejše življenje moje družine in psa.

Kastriran je tudi maček, stalo me je tam okrog 10.000 sit. Dala bi tudi več.

Ko sem bila prejšnji teden na veterini, je ravno nekdo plačeval sterilizacijo za 15 kg psičko – 43.000 SIT. Mene je skoraj kap, njega pa tudi.

Veterinarska postaja na Hrpeljah ,
kastracija samcka 9 300
samicka 12 000 cca.
ker jih bom pripeljala vec, mi bodo dali se nekaj popusta

Natasa

New Report

Close