Cene ortodontskih storitev??
A je morda kdo nedolgo nazaj snemal fiksni zobni aparat (brackets) ali pa morda le kdo ve, koliko pride plačilo te storitve v samoplačniški ambulanti? Koliko pa sicer stanejo mesečni obiski? Rada bi primerjala cene, ker smo v tujini in nam je ortodont za naslednji mesec napovedal snemanje tega aparata in napovedal tudi ceno, pa nas je kar malo “stisnilo”. kako sicer poteka snemanje teh ploščic?
Hvala za kakršnokoli info.
Vladka
Jaz sem ga snela prejšnji mesec, pa ni zato nič dodatno računala, čeprav aparat sem plačala. Zdaj sem plačala le snemni aparat, ki ga moram nositi še ponoči. Prvič slišim, da moraš plačati, da ti ga snamejo. Sam postopek je hiter in neboleč, z nekakšnimi kleščami pobere vse skupaj dol, traja nekaj minut, potem pa ti še spolira zobe.
Alya, saj ne vem, kaj v bistvu bomo plačali, ortodont je le rekel, da bo naslednjič aparat snel in, da bo plačilo tolikšno.
Jaz vem, da nas je vse skupaj tukaj stalo precej dražje, kot bi to stalo v Slo., ampak mi res ni jasno, zakaj naslednjič 8,5 -kratni strošek redne mesečne kontrole.
Morda se še kdo oglasi, vama Alya in Metulka pa hvala.
Vladka
Mogoče je pa v Slo. vseeno precej dražje…namreč snemanje aparata pri mojem ortodontu me bo prišlo 702€, redna mesečna kontrola pa je 15€, torej je snemanje kar 46,8-krat več![/quote]
No, mi smo mesečno plačevali preračunano 125€.
Pinki, pa veš, čemu taka cena?
Uf, potem je pa res veliko!
Ne vem, zakaj je snemanje tako drago. Po moje se zamudi precej časa, ker je treba vsak zob očistiti lepila, pa potem na notranjo stran namestiti žičko…najbrž še kaj, ne vem. Se dobim v četrtek s kolegico, ki je dajala brackete dol lansko leto, pa jo bom vprašala. Če se bom spomnila, ti bom takrat lahko bolj natančno odgovorila.
Se opravičujem, ampak res ne vem, o čem govorita! Meni res ni nič računala za snemanje! Imela sem ga samo zgoraj, vendar sem zaradi spleta nekih okoliščin imela popust in me je zgornji aparat prišel pred tremi leti 150.000 tolarjev z vsemi pregledi. Ko sem ga prišla sneti, sem prinesla 250 evrov za aparat (snemni), ki ga zdaj nosim ponoči. Mogoče vama to računa?
Alya** – najbrž je odvisno od ortodonta. Jaz plačujem vsako storitev sproti, torej tudi snemanje. Nekateri plačajo naenkrat, spet drugim se znesek razdeli na mesečne obroke itd. Pri mojem ortodontu so vmes kontrole, ki stanejo 15€, na koncu pa se plača snemanje aparata. Snemnega aparata menda ne bom dobila, ampak le žičke na notranji strani zob.
Lep pozdarv.
Imam snemljiv zobni aparat spodaj. Dobil sem ga dve leti nazaj, vendar ga zaradi svoje neumne glave nisem nosil. Sedaj bi si rad zobe popravil, vendar nimam več možnosti financiranja s strani zavarovalnice, zato moram iti k ortodontu in stroške kriti sam. Sedaj me zanima, kolikšni bi bili približno sdtroški.
Kot sem že napisal zobni aparat že imam, zanima me cena pregledov in ali mi bodo zobni aparat po določenem času zamenjali. Ali bom do konca terapije uporabljal samo en aparat?