Cene hisnih instalacij – dobil sem ponudbo…
…prosim za kaksen komentar ali pa za oceno koliko so prenapihnjene cene ki so mi jih ponudili za izvedbo instalacij tudi za klet ki jo bom gradil sam. Gre za Montazno hiso cca 9x8m P+M na kljuc….klet pa sem mislil finisirati sam, potem pa sem dobil te ponudbe tako da sedaj ne vem na cem sem- pustim da naredijo oni ali bi se splacalo to delati z lokalnimi mojstri oz. koliko bi bilo ceneje ce bi bilo.
No pa da zacnem (kletni prostor je velik cca 60m2):
Elektrika samo za kletni prostor:
———————————————–
z vsemi kabli in cevmi za v beton razdelilno omarico vticnicami, stikali, racunalnisko mrezno razpeljavo ter RTV, vstet naj bi bil tudi prikljucek centralne v kurilnici in ostale potrebne stvari se pravi instalacija do konca za 60m2 bi me prisla 355Ksit
Vodovod:
————-
Tukaj je za komplet hiso – P+M+K:
– Polietilenska cev z Pe fitingi Pe80-32/10 -20m
-Omrezne polietilenske cevi v zascitni cevi z fitingi, razdelilci in pritrdilnim mat.:
16×2 – 40m
20×2 – 40m
26×3 – 35m
– Krogelna pipa – navojna
Dn15 – 2 kom
DN20 – 6 kom
DN25 – 1 kom
– Kombinirano varnostno povratni ventil dn 20 – 1 kom
-Cirkulacijska crpalka s privijali , vkljucni s casovno krmilno uro s tedenskim pogramom (v tipski izvedbi tega ni !!??)
– ventilacijska vratca na jezicno zaporo
-izvedba prikljucka na grelnik vode
Cena za vse to za P+M+K je 420Ksit …pazite sedaj to – Tipska cena samo za P+M pa je 160Ksit. Razlike samo za klet je skoraj 300Ksit
Kotlovnica:
—————–
Tipska izvedba s kotlom na plin pride cca 0.5Msit jaz pa sem izbral Viessmannov kotel Vtorond 200 z vremensko regulacijo ter vse kar je potrebno za kotlovnico z pumpami ter raztezno posodo preizkusom in montazo …. me je prislo 1.1 Msit – se mi zdi tudi kar dosti….kaksne bi bile te cene kaksnih drugih cenejsih kotlov. Se mi splaca vzeli boljso-drazjo ali cenejso pec pri porabi 1000L olja na sezono. Kaksne imate kaj izkusnje s tem.
Imate kaksne cene v glavi da bi jih lahko primerjali s temi…nekako ne vem ali so to normalne, previsoke ali ugodne cene.
Ali baba, mislim da ti lahko delajo ponudbe – predračune eventuelni izvajalci , katerim je najbolj v interesu , da dobijo stranko. Seveda pa moraš za odločitev sprejeti vsaj nekaj ponudb. Tako na oko, ne moreš določiti po mojem, ker se lahko zaradi ene male malenkosti vse razlikuje, ampak to je lahko na koncu 500.000 sit.
Problem je ta da nimam opcije izbirati drugih izvajalcev saj bi ta dela bila vkljucena pod ponudbo na kljuc le da so za netipski kletni del. Izvajalec je dolocen na meni pa je samo ali to vzamem ali ne – torej ponudba je zgolj opcija ki jo ponuja izvajalec, drugace bo komlet izvedba morala biti v lastni reziji in po mojih presojah kjer pa bom potem res v poziciji iskanja najbolj idealnega ponudnika. Vseeno bi pa rad, da naredijo komplet instalacije po hisi eni mojstri in ne vec da se potem ne ve kdo je kaj. Torej zanimajo me cisto cez palec cene ali so mocno odstopajo od cen ki jih poznate in bi bile nekje veljavne za ta obseg del. Lahko kak info prosim.