Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Cene gradbenih in zazidljivih parcel?

Cene gradbenih in zazidljivih parcel?

Morda veste kaksne so cene na podrocju grosuplja in ivancne gorice?
Govorim o zazidljivi parceli in o parceli ki je gradbena,v prihodnosti zazidljiva?

za enega vem, ki prodaja parcelo po 55 eur/m2 zazidljive in poleg še po 25 eur kmetijske,..
10 km iz ivančne gorice

to je pa daleč prepoceni zA CENTER gROSUPLJA ALI IVANČNE. GOVORIM O CENTRU BLIŽNJI OKOLICI NE PA IO ZASELKIH. Zanima me samo razlika v ceni med gradbeno in zazidljivo parcelo.Cene so so vsaj 100 eurov pa gor.

Zanima me, kaj vi smatrate pod pojmom gradbena parcela in kaj pod pojmom zazidljiva parcela?

Kajti na obeh se da zidati, vsaka gradbena parcela je zazidljiva, razlika je le ta, da se v projektu določi gradbena parcela, na kateri se bo zidalo in je lahko manjša ali enaka velikosti zazidljivi parceli.To se dela v primeru, če cela parcela, ki je zazidljiva meri 2000 m2, na njej pa se bo zgradil le en stanovanjski objekt, je za ta objekt potemtakem dovolj npr. le 500 m2 in ta del predstavlja gradbeno parcelo. Gradbena parcela se določa zato, da ne prihaja do pregoste zazidave in igra pomembno vlogo pri izračunu komunalnega prispevka. Zazidljiva parcela mora biti v lastii nvestitorja v celoti in ne samo tisti del, ki se bi lahko določil kot gradbena parcela.

Zato ne vem, kaj ste imeli v mislih, ko ste spraševali po ceni za en in za drug primer.

parcela je velika 2000m2 in se smatra kot gradbena in res je na njej samo ena hisa vrisana. Zanima me ce se lahko drugi del proda kot gradbeno zazidljivo parcelo? tisti del na kterem je vrisana hisa zelim obdrzati zase. Torej pod kaksnim pojmom in ceno se lahko proda drugi del?

Seveda se lahko proda, samo prej morate tisti del zemljišča, ki ga želite prodati odparcelirati, ta del mora dobiti svojo parcelno številko in ga potem lahko prodate kot zazidljivo zemljišče, na katreem se lahko gradi (seveda pod pogojem, da je celo zemljišče zazidljivo). Kot sem že napisala, pogoj je, da ima ta del svojo parcelno številko, drugač se novi lastnik ne more vknjižiti v zemljiški knjigi, vi bi pa imeli z njim solastnino. Dobro pa je predhodno dobiti lokacijsko informacijo da vidite če mogoče ne obstajajo kakšni pogoji o velikosti parcel, o odmikih in podobno, da ne bi odparcelilrali premajhen del ali neuporaben del in bi ga bilo potem težje prodati oziroma sploh nemogoče. In taka parcela je potem čisto samostojna zazidljiva parcela.

New Report

Close