cena za zavese
Prvič v življenju si opremljam stanovanje in nima pojma kakšen strošek so zavese.
O tem, da danes večina že nima več zaves ne bi, ker jaz sem se za njih odločila in jih bom imela v vsakem primeru (že zaradi bližine sosedov v sosednji stavbi in vsaj malce intime, ki jo želim imeti.
Vem, da je zelo odvisno od vrste (firme) blaga, ki ga želiš imeti, pa vseeno:
Koliko so vas prišle zavese, pa še mere napišite, vsaj približno, da se ve o kakšni količini govorimo.
Pa še to, imela bi panelne zavese ali pa gubani rolo.
Če se smem vmešati v tvojo izbiro: zelo praktične so žaluzije (5 kosov žaluzij, skupaj cca 6m^2, bele barve, 150€ po meri narejene montiral sem jih sam). Vedno se da zatemniti prostor po želji, pa tudi preprečujejo da se vidi v tvoje stanovanje. Primerne so predvsem če zunanjih senčil ne uporajaš (mi imamo na bloku polkna, pa jih mogoče 5 krat letno uporabim-ni potrebe. Dobra izbira so tudi plise zavese, ki se dvigujejo od spodaj navzgor ( zelo primerne za pritličje, saj zgoraj pustiš odprte, spodaj pa dvigneš recimo do polovice okna). Rolo je pa ravno iz tega razloga malce smotan, saj se spišča navzdol.
Deklica, boš žal morala sama stopiti do trgovin in pregledati robo.
Lahko pa ti dam nekaj nasvetov.
1. izmeri okna (širino in dolžino) – vsako okno posebej in si predstavljaj, kakšne zavese bi pasale, kakšne si želiš (prozorne, s čipko, zelo nabrane, težke iz blaga, do tal, do police……)
2. Glede na opremo, barve sten – se že doma odloči za barvo (bele, oranžne, želene, rdeče…)
3. Imaš že montirane karnise? Boš sama šivala obročke, ali ‘hakeljčke’ ali bodo tako zašite, da jih navlečeš na palico?
4. Daj malo več keša in kupi zavese, ki jih ni treba likat. Da so lahke za vzdrževanje (sploh v kuhinji, dnevni sobi….ker jih pereš parkrat na leto. V spalnici zadostuje 2x ali 3 x.
Kupi take, da so lahko snemljive, jih opereš in še vlažne obesiš nazaj. Narediš malo prepiha in so suhe, dišeče, sveže že čez pol ure.
Tudi jaz toplo priporočam, da si kupiš lahke zavese, enostavne za nego. Da jih boš oprala v stroju in lahko še mokre obesila na karniso,brez likanja in podobnih komplikacij.
Za začetek izmeri okna in pojdi pogledat recimo v bauhaus, kjer imajo kar dobro izbiro zaves in če ne kompliciraš, je tudi šivanje brezplačno. Tam boš dobila vsaj neko orientacijo, koliko bi te zadeva lahko stala.
Predlagam ti tole šiviljo. Pride na dom in zrihta vse kar rabiš.
Lahko si pa tkanine izbereš v podjetju Mercis d.o.o. (potem se pa s šiviljo zmeniš glede porabe, itd), za katere ti zagotavljam, da imajo najboljšo ponudbo v Sloveniji. Od poceni zaves pa vse tja v neskončnost 🙂
So pa zavese strošek – na to se moraš pripraviti. Pa srečno pri izbiri 🙂
Tole pa drži, kar je navedla prejšna MONovka!
V Mercisu sem pred časom kupoval tapetniško tkanino. Ko sem stopil v salon sem najprej mislil, da sem falil, saj so povsod sama stojala z zavesami?!?!
Nato me je prodajalec usmeril kje sploh imajo tapetniške tkanine. Tako da ja – tudi sam bi najprej v Mercisu pogledal!
VSE KAR ŽELIŠ VEDET O ZAVESAH, ŽALUZIJAH, PLISEJIH, GUBANIH ROLOJIH, KARNISAH…
SI LAHKO POGLEDAŠ NA INTRRNETNI TRGOVINI
http://www.pletenje.eu/zavese
LP MARTINA