Najdi forum

Cena za mostiček

Pozdravljeni,

brskala sem po starejših odgovorih, a žal nisem našla primernega odgovora, zato upam, da boste moje vprašanje upoštevali. Zanima pa me dvoje:
– ali pri manjkajoči zgornji trojki obstaja možnost dvočlenskega mostička ali samo tročlenski, kot ga je predlagal tudi zobozdravnik
– ker naj bi bil mostiček keramični, je postavil ceno 870 EUR, kar se mi zdi zelo drago. Ali se cene med zobozdravniki razlikujejo?
– ali obstaja možnost, da protetiko za trojko, ki je v vidnem območju, krije zavarovalnica.

Za vaš odgovor se vam iskreno zahvaljujem.

SPoštovana Zaskrbljena uporabnica,

ne, manjkajoče trojke ne moremo premostiti zgolj s priveskom na sosednji zob, ker gre za enega najmočnejših zob v čeljusti, ki je tudi zelo obremenjen pri žvečenju.
Očitno je cena, ki ste jo dobili samoplačniška, te cene pa niso omejene tako, da tega ne morem komentirati.
Možnost,da protetiko v vidnem sektorju krije zavarovalnica obstaja. Pri tem se postavlja vprašanje, ali ste na osnovi čakalne knjige na vrsti ter ali je zobozdravni kna ZZZS poslal Predlog zoboprotetične rehabilitacije, v katerem mu nadzorni zobozdravnik izdelavo portdi oz. zavrne.

New Report

Close