cena ytong gradnje
zanima me, če kdo ve, kako se obračunava gradnja z ytongom. nam bi jo izvajalec računal po m3 in to za material in delo. pri tem pa ne bi odštel odprtin za okna inn vrata. zato mi tole ne štime. zakaj bi on zaračunal material za tiste m3 stene, ki so odprtine. seveda pa še posebej zaračunava preklade in ostale “posebne” zidake. kako je to pri vas?
Za omenjen obračun je predvideno ometavanje hiše. Pri ometih se računa kompletna kvadratura stene, odbije se samo kar je več kot 3(tri)m2 razlika nad 3(temi) kvadrati.
Samo izdanje se obračuna po m3 zidu.Tu ima prav.
Vsa okna in vrata se tu odbijajo. Morda je izjema pri malih oknoh (linah ali slično).
Postavka res zajema : Dobava in vgradnja….(zidakov katerih koli) po m3.
Posebej se lahko obračuna , če je postavka, :Dobava in vgradnja preklade.
Vogalniki za AB vezi se , vsaj kolikor je meni znano, ne obračunavajo po posebni postavki za vgradnjo.
Mogoče samo dobava, če je cena drugačna.
Za obračun zidu oz. stene po m2, pa se običajno vrši obračun, kadar se zida predelne stene,ki so tanjše.(siporex 8,10,12,15 cm; opečni porolit 8,12,NF 12,5;)
Ema, kaj ti pa pravi na to Tvoj nadzorni?
Bi bil primeren razmislek v smeri poiskati drugega izvajalca za izvedbo zidanja.
Od kje pa si?
LP
posavje. izvajalec je že vse naredil, zdaj se je pa zataknilo pri računu, ki se precej razlikuje od predračuna. kr neki. tudi železa je zaračunal 600 kg več kot v predračunu.
no, saj zdaj smo se zmenili, da bo prišel sem in izmeril zidove (tudi št. m3 je bilo več, poleg tega da ni odbil odprtin). kako se bomo zmenili pa za železo, pa ne vem. on pravi, da ga je toliko porabil. dakazat pa itak ne morem, da to ni res.
ma, moj mož bo zgubil živce.
naš nadzorni je bolj tako-tako…
ja, smo ugotovili haklc: v pogodbi piše, da se bodo količine zaračunale po dejanski porabi. na to moj mož sploh ni bil pozoren pri podpisu. zdaj se pa mojster na to izgovarja. moj mož je zelo zaupljiv. tega mojstra pozna že od prej, sta znanca in mu je zaupal.
za siporex je rekel, da so take količine na dobavnici… za železo pa tudi: da ga je toliko šlo.
smo mu povedali, da smo iskali predračune pri treh izvajalcih in je bil najugodnejši (pa še z možem se poznata) in je bil zato izbran. zdaj pa tako… slik nimamo.
uh! jeza piha!
danes imamo razgovor – pogajanje.
naš nadzorni je bolj tako-tako…
ja, smo ugotovili haklc: v pogodbi piše, da se bodo količine zaračunale po dejanski porabi. na to moj mož sploh ni bil pozoren pri podpisu. zdaj se pa mojster na to izgovarja. moj mož je zelo zaupljiv. tega mojstra pozna že od prej, sta znanca in mu je zaupal.
za siporex je rekel, da so take količine na dobavnici… za železo pa tudi: da ga je toliko šlo.
smo mu povedali, da smo iskali predračune pri treh izvajalcih in je bil najugodnejši (pa še z možem se poznata) in je bil zato izbran. zdaj pa tako… slik nimamo.
uh! jeza piha!
danes imamo razgovor – pogajanje.
Hvala lepa za odgovor!
Kkao ste pa zadovoljni s to hišo? Baje se veliko manj pokuri in izolacija je boljša, kot klasična gradnja…
So kje minusi te gradnje? Za vsako besedo, mišljenje bom izredno hvaležna…
kakšno gradnjo bi vi izbrali, če bi bili pred gradnjo hiše? ( klasično, ytong, montažno-katero? )
Hvala vam 1000x
G. Titanium
Prosila bi za kar izračun vaše hiše katera mi je najbolj všeč in to je ŽIVA, potem ZALA in LENA?
Vse brez kleti. Me pa tudi zanima ali je znotraj teh vaših skic možno malo predrugačit notranjost prostorov al so to fiksne skice, ter koliko stane?
Za katero hišo se pa ljudje najbolj odločajo, če smem vprašat? Vi imate ceno na končni objekt ali urno postavko?
Hvala vam
Cena je po koncnem objektu Barbara78 ter AJS12. Hiso oz obliko hise izberete vi, notranjost pa lahko preuredite po svoje. Ce so kaksni vecji prostori, se dodaja po potrebi betonski steber itd… Ljudje se najveckrat odlocajo po vizualnem izgledu kot to njim pase. Lahko mi pa tudi posljete popis del Barbara78 , kot tudi vi AJS12. Na podlagi popisa del vam naredimo izracun, pridemo tudi na ogled ter svetujemo.Gradnja pa traja cca. od temeljev do strehe slab mesec, ce le vreme dopusca. Popis del nam lahko posljete na [email protected].
S spostovanjem!
Hvala lepa g. Titanium! Sem iz Šmarja pri Jelšah, to pa je Celjska regija! Takoj zgodaj spomladi oz. takoj po snegu bi začeli z gradnjo oz. si tega želimo. Do takrat še moram uredit vse potrebne papirje, parcela pa je že.
Pa dajte mi prosim okvirno ceno koliko pride recimo hiša Živa, Lena, Zala – z ometi in podložnimi? Vem, da to ne bo končna cena oz., da lahko potem fejst odstopa, ampak želela bi vedet približek, kot samo za orientacijo, ter v primerjavi z montažno hišo.
Hvala lepa in lep dan
Živjo
Jaz sem človek komunikacije in bi prosila tistega, da nabavlja, kateri bi delal in, da se toliko nabavi kolikor se rabi – seveda pa brez naše kontrole ne bi šlo, ker nekateri privatniki potem zelo izrabljajo zaupanje in nabijajo cifro z materialom, katerega ne porabijo.
Mi je pa jasno, da fiksne cene ne morem dobit na slepo, ampak za lažjo predstavo me pa zanima, koliko znaša na takšna bajta z materialom in delom, ter z ometi in podložnim?
Hvala lepa
barbara clovek vam je lepo povedal. Pa mu povejte vsaj kvadraturo predelnih sten. Vem da so klasicni ometi po m2 12€.( MATERIAL+ DELO). Koliko kvadratov krat 12, lahko pa tudi strojni ometi ki so pa pol cenejsi, vendar jih ne priporocam, jih imam. Lahko pa povem da sigurno pod 100.000€ ne boste prisla. Racunajte tam bolj k 120.000€, to je nekje ok cena.
Aha, kaj pa pomeni podložnim?? Mislite podložni beton pod temelji? Če to mislite potem to ne znese veliko, le kaksen kubik betona 😉
Lepa HVALA ti 🙂