Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina cena sterilizacije za mucko

cena sterilizacije za mucko

Ali mi lahko kdo pove, koliko stanejo sterilizacija in cepljenja za mucko in če je mogoče kak veterinar v okolici Lj. cenejši kot prav v Lj.? Sprašujem zato, ker zelo piham na dušo enim znancem, naj dajo mucko (zunanjo) cepit in sterilizirat.
Hvala in lp, Breda

Jaz lahko delam reklamo samo za Novo Gorico. Cena je bila marca 9.200 SIT. (kolikor je bilo znano, je včasih nekaj prispevala tudi občina, ne vem, pa, če je še tako, samo glede na nizko ceno…)

LP, Tejka.

Cena v Ljubljani je cca. 18 tisočakov. Sama sem se odločila, ker pač prihajam iz Štajerske, da bom svojo muco peljala v vaško veterinarsko ambulanto, kjer so mi rekli da je cena 11.500. Ko sem jih pobarala od kod rezlika mi je bilo povedano, da je cena enotna za celo Slovenijo do nižjih cen pa pride zato ker vaške ambulante hočejo približati ljudem drugačno miselnost ter jih tako ozavestit, da je bolje to kot pa pobijanje odvečnih maldičev 2-3 krat na leto. Kar na deželi sploh ni taka redkost.
Tako da je cena dejansko odvisna od ambulanta oz. klinike kamor peljete muco oz. psa.

Veliko sreče in pasjega ter mačjega veselja.

Andreja

v Lj je sterilizacija 9.000 SIT, kastracija pa 12.000 SIT

Ojla! Jaz sem dala v Ljubljani pred tremi leti in pol cca. 12.000 SIT za sterilizacijo takrat 5 mesecev stare mucke. poseg je bil opravljen na Kliniki PET VET na Podmilščakovi.

Vprašaj na kliniki v Mestnem logu. Za sterilizacijo sicer ne vem, ker imam same samčke, vendar vem, da je bila kastracija občutno cenejša kot v drugih privat klinikah v LJ. Cepljenje proti mačju kugi in mačji gripi stane skupaj cca 4.000 sit (v M.logu).

Hvala za odgovore, sem že povedala naprej. Pravijo, da bodo mucko dali “poštimat”. Držite pesti in tačke, da bodo to res storili!
Lp, Breda

Sem vzela v roke telefon in malo poklicala naokoli.
Ljubljanske klinike:
Klinika Ljubljana (Podmilščakova 57a) – 18.600 SIT
Prva-k klinika (Gorkičeva ulica 6) – 17.640 SIT
Univerza v Ljubljani, Veterinarska fakulteta (Gerbičeva ulica 60) – 13.600 SIT
Veterinarstvo Trstenjak-Zajc (Ulica padlih borcev 23) – 18.522 SIT

Veterinarska ambulanta Medicovet v Kranju, dr. Zlata Čop v Lescah in Klinika Loka v Škofji Loki za poseg vsi zaračunajo 15.900 SIT.

Kot mi je razložil sogovornik v Kliniki Loka, je to minimalna cena. Mi smo naši dve mački – najdenki (žal že obe pokojni – evtanazirani zaradi mačjega aidsa) dali tja sterilizirat leta 2000 in plačali 20.000 SIT (priznali so nam 10% popust, ker sta bili dve). Več let nazaj so na tej kliniki nekaj mesecev nudili 50% popust pri sterilizaciji in kastraciji mačk in psov, a ker od občine niso dobili povrnjenega niti tolarja, teh akcij ne prirejajo več. Kot razlog so navedli, da se jim to ne bi krilo, poleg tega se to smatra kot nelojalna konkurenca (ne vem, kaj so mislili s tem). Torej tam, kjer so sterilizacije cenejše, so verjetno subvencionirane s strani občine in zato v tiste klinike lahko pripeljete na take posege živali le občani tiste občine.

A mi lahko kdo razloži zakaj je sterilizacija tako draga? Sam poseg traja 15 minut.
Mačk kot listja in trave, sterizacija pa 18. 000 SIT.

Za sterilizacijo muce smo plačali cca deset tisočakov……….

Lola

Vsi včasih potrebujemo zgodbe s srečnim koncem, pa poročam: prvi teden v septembru gre znanka na dopust, Mica pa ima že dogovorjen termin pri veterinarju! Niso delovali ne zelo modri razumski razlogi, ne izdatno prepričevanje – pri priči so pa “užgale” vaše bridke mačje zgodbe – sem jih nekaj sprintala in odnesla v branje. Rezultat: ne, naša Mica pa ne sme imeti otrok, da se jim kaj takega ne bi zgodilo! Trikrat hura za internet in hvala vsem forumovcem!
Lp, Breda

New Report

Close