Cena projektanta
Pozdravljeni.
Zanima me ali kdo ve koliko približno računa projektant za naredit pgd in pzi za tipsko hišo veliko 130 m2? Nameravamo “vzeti” montažno hišo od Lumarja in me zanima, če se bolj splača, da oni zrihtajo projektanta (stalo nas bo okoli 3000 Euro) ali, da si ga sami? Zna pa biti tudi zakomplicirano, ker bi se moral ta projektant povezat kljub vsemu z njihovim, da ne bi bilo kasneje kaj narobe, ker gre za montažno hišo in bi tako morali dat še enkrat delat projekt kar nas bi dodatno stalo.
Hvala za vse info
Ko boste pri interieru: http://www.notranjaoprema.com
Edini cenik na spletu je na spletni strani “www.cacka-arhitektura.si”
Svetujem 2 različici:
1.) da vam IDP (projektni pogoji,…) in PGD (gradbeno dovoljenje) uredi vaš arhitekt, medtem ko PZI uredi izvajalec vkolikor se boste odločili za priznano izvajalsko firmo…
2.)Vse vam lahko uredi vaš arhitekt (ne Lumar)po tehnični podpori izvajalca. Tako bo po moje najbolje.
Andreja86 , kaj ceneje ne boš prišla skozi.
Pavel Berlič kar dobro izdela načrte. Tudi z izdelavi PZI-jev ne boš imela težav, saj bodo reševali težave oz. napake v hiši. Napak je zelo malo, največkrat kakšen “računalniški škrat” kaj zabluzi. To velja tako za PZI “Gradbene konstrukcije kot za Elektro in Strojne instalacije”.
Nisi napisala ali boš imela “na ključ” ali samo do “…..gradbene faze”?
LP
Leonard, bo kar držalo; sem napačno napisal??!
Kar se tiče “naslova” : Andreja išče nakoga, ki bi izdelal PGD in PZI dokumentacijo; Kar se tiče arhitekta , imajo na Lumarju za to tudi arhitekte.
Brlič , pač naredi dokumentacijo.
Promet: V kolikor delaš za velike firme in si kvaliteten nimaš težav.
Toliko kot ti, ga ne poznam; poznam ga samo iz dokumentacije (glave PGD ali PZI), kjer je podpisan.
LP