Najdi forum

cena prenove elektrike

Imam vprašanje. V stanovanju bi menjala električno omarico, nato bi od omarice do nove kuhhinje, ki je cca 1,5 m stran, potegnila novo elektriko za vse porabnike (hladilnik, pomivalec, štedilnik, indukcija, mali bojler, potem pa iz kuhinje še v kopalnico, ki je cca 2m po kuhinjski steni stran, kjer je bojler, luč in ena nova vtičnica. Zamenjala bi tudi cca 10 stikal in vtičnic. Predračun za tole je 500 EUR. Električar pravi, da bi šlo za 150 metrov cevi, še trikrat tok metrov kabla, montaža ene vtičnice (vnaprej kupljene) je 4 eur, če jo on kupi pa 8.
Ali so te cene realne? Sprašujem, ker mi prijatelji pravijo, da je to drago…

LP

na pamet govorit je brez veze…..ta električar si je verjetno zadevo ogledal in napravil predračun. Če misliš, da je predrago, pokliči še koga….najceneje pa je, da nardiš sama…ampak ne znaš, zato moraš pa plačati, ker imaš družboslovca doma, da se z njim lahko lepo pogovarjaš tudi o kaki bolj filozofski temi.

500 € je poštena cena.

500€ za omarico in vse našteto in delo?
Meni se ne zdi veliko.

če ti on kupi material in ti ga vgradi, ti vse skup zaračuna z nižjim davkom, kot če greš ti v trgovino, ker moraš plačat ti 22%
je pa res, da dvomim, da delaš to z računom…

Ne moreš vseh porabnikov vezati na en električni kabel, običajno se za večje porabnike vleče za vsako vtičnico svoj kabel, čeprav 150 m cevi in pa 450 m (če praviš 3x toliko) je vseeno preveč.
(letos smo prenavljali elektriko, sicer samo v kuhinji, tako da približno vem, kako to poteka).

tole nekaj ne bo držalo..
m kabla npr 3 x 1.5mm2 stane = cca 0.8€
torej je samo 450m kabla cca 360€..
kam bo ta kabel “stlačil” mi tud ni jasno?

morda pa gre za 15m cevi in 45m kabla..to bi blo bolj realno..
je pa potem cena zgolj cca 40€ ane??
seveda material ne bo tako drag, delali vam mojstri pa ne bodo zastonj..
tole bo delal cca 6-8h in je samo to cca 120-160€

Res je, rabiš pomoč!

Najbolje bo, da greš na urgenco, ker 3 mesece z napotnico čakati psihiatra je za take lahko zelo nevarno in drago.

Meni tudi ne.

Moje mnenje je da je cena kar realna. To so dragi stroški, elektrika je pač nujno zlo, zato so tudi cene visoke…pač nekaj nanese material, potem pa je odvisno ali električar računa delo na uro ali na opravljeno delo. Vsekakor pa ne dovoli dela na črno, račun obvezno. Nikoli ne veš. Mi smo lani delali stanovanje, kable smo imeli že notri, nekaj je bilo preperelih, je bila potrebna menjava nekaterih, montaža varovalk, nakup varovalk, nakup števca- omarico že imamo.Meritve, je bilo vse skupaj 1500 €. Poleg tega so nas stali še papirji o priklopu cc. 400€. Dela je bilo vse skupaj cc.5 ur.

Ko sem jaz iskala sem ga našla na www.vsezagradnjo.eu in sicer sem dala brezplačno povpraševanje in izbrala najugodnejšega mojstra 🙂

Vse skupaj je bilo kot 280 €

lp
Nika

Lastna hvala se pod mizo vala…..

Objava čaka odobritev

New Report

Close