Najdi forum

Verjamem, da vas je veliko že gradilo ali ste v gradnji, pa me zanima, kakšno ceno moram pričakovat za izdelavo PGD. Klet, pritličje, nadstropje. Bivalna površina cca. 200 m2 plus klet.
Da se psihično pripravim… Hvala

jaz imam hišo 220 kvadratov bivalne površine in sem uspel najti enega, ki mi je to naredil za 200.000,00 (takrat je bilo to 2000 DEM). Vseboval je načrt po naročilu (ne tipskega) in posnetek starega stanja(nadomestna gradnja v spomeniško zaščitenem območju). Imel pa sem tudi ponudbo za PGP, ki bi znesel okrog 2 milijona. Najbolje je da stopiš do čimveč birojev, ki se ukvarjajo s tem, ker se cene zelo razlikujejo.

Načrte že imam, tudi načrt inštalacij je v izdelavi, zato ne vem če se prav razumeva. Rabim dokumentacijo za lokacijsko in gradbeno dovoljenje (uf, sem jaz falila pri poimenovanju?) z vsemi priglasitvami ki pašejo zraven. Če je to to, bom akr zadovoljna s ceno.

Lokacijsko dovoljenje, z vsemi soglasji(elektro cca 7 tisoč, voda cca 10.000, telekom cca 3.000 sit), (brez načrta), in z meritvami me je leta 1998 prišlo okrog 100 tisočakov. Gradbeno dovoljenje je pa potem zastonj(tako so vsaj rekli na občini), plačati sem moral edino nek prispevek, za katerega mi nihče ni znal točno povedat kaj je (cca 80.000 sit), a brez njega ne dobiš gradbenega….. spremembe namembnosti mi ni bilo treba plačat, ker je šlo za nadomestno gradnjo. No zdaj je na srečo vse to za mano, že dobre pol leta živimo v tej novi hiši in ni nam žal da smo šli v gradnjo….

Kaj pa izdelava dokumentacije za lokacijso in gradbeno? Medtem sem se malo pozanimala in zvedela številke okrog 900.000 sit! Verjamem da se cene med projektanti razlikujejo , vendar…

New Report

Close