Cena očal?
Zanima me naslednje: imam očala za blizu in daleč (progresivna?), na blizu dioptrija nekaj čez 2, na daleč pod 2, pa še malo cilindra na enem očesu. Ista očala imam že dobra 4 leta in me zanima, kolikšen znesek dobim od zdravstvenega zavarovanja pri nakupu novih očal (sem zaposlena in imam dodatno zdravstveno zavarovanje). Sem že slišala vse mogoče informacije, od tega, da ti na vsakih nekaj let pripadajo nova očala (seveda najcenejša možna varianta) do tega, da zdr.zavarovanje prispeva tako malo, da se s tem nima smisla sploh ukvarjat.
Verjetno boste vi znali razložiti tole enigmo?
Ja vmes je bilo vprašanje, katera očala ji vsakih nekaj let pripadajo. Torej odgovor je bil za socialna očala, ki pa žal niso progresivna, katera ji ne pripadajo, pripada pa ji za to omenjen znesek (zgoraj omenjen), ki se od cene progresivnih očal odšteje.
Cene progresivnih očal so pa zelo različne. To vprašanje je podobno, kot bi vprašali za ceno avtomobila, saj obstaja veliko znamk (mi imamo v ponudbi 9 vrst znamk) in med samimi znamkami so še različni nivoji kvalitete, tako da bi za odgovor potrboval več smernic, ki mi jih lahko podate in vam bom podal ceno?
Lp.