cena načrta za podstrešje
Pri fantu doma namerava urediti stanovanje na podstrehi. Izmerila sva da gre za 63 m2 površine, potrebno pa bi bilo streho popolnoma prekonstruktirati da dobiva uporaben prostor-frčade. (da lahko povsod hodiš pokončno k zdej to ne bi blo mogoče). Kakšna bi bila okvirna približna cena načrta? ALi je potrebno da pride arhitekt na ogled celotne hiše ker bi se pogovorila z njim tudi o sami razporeditvi prostorov ker ne bi mela spalnice nad spalnico (neprijetno) in o možnosti da bi si zgradila lasten vhod (tega pri njih doma še ne vidijo ker bi pokvarilo preveč okolico hiše pravijo, ampak kakemu pravemu predlogu bi pa podlegli).?Glede na to kako imajo razporeditev prostorov in vhod na podstrešje bi bilo zelo moteče za mlado družino da bi hodili mimo dedkovih in babičinih spalnih vrat ipd ker ni mogoče ničesar pregraditi in zagraditi v notranjosti da bi bilo stopnišče ločeno od vhodov v njihove sobe.Hvala za inormacije. Če pa je kdo ki je obdelal približno tako veliko podstrešje pa bi prosila da mi pove koliko je stalo vse skupaj z opremo. Cene se pri opremi razlikujejo vem, samo zanima me da vem kolk bo treba še našparat in kok bo pretekl let do vselitve. Mava pa namen kasnej delat hišo, tko da stanovanje ne bi bilo za večno ampak vseeno kvalitetno bi pa moralo bit.
sej pravm da za hišo vem kok pride ne pa za samo podstrešno stanovanje ki bi ga pri njih uredila najprej. Ali se reče temu tipski načrt? A ni to mišljeno za hišo. Lahko izpadm neumna ampak v tem sem nova. Sem prebrala nekje da pridejo načrti za stanovanje podstrešno od 200.000–300.000 sit. Ali to drži?
Ja saj za to so arhitekti,da ti vse povedo kolko kaj stane in kaj rabiš.Matr a je težko poklicat kakega arhitekta??Tako okvirno neki govort je nehvaležno.Če hočeš imeti legalno in po pravilih kot bi moralo biti(če prodajaš ali hočeš prepisat na vaju(ker vlagata najmanj 3-4M za takšno stvar),rabiš nujno gradbeno dovoljenje ,kar pa stane namanj 1.2-2M samo za papirje,pa še na vaju mora biti napisano(prepis pa spet stane(razen za prvi dedni red;sin,hčerka,..) 100.000 sit okvirno z davkom vred na promet z nepremičninami).Tko da draga barbika:) so te stvari zelo drage.Lahko pa tudi računaš na 1m2 zidanja okrog 150000 sit.Sedaj pa si lahko izračunaš okvirno kakor si sama rekla.Verjemi,da cene niso prenapete ,ker imaš informacije iz prve roke.Seveda ,100000x premislita kaj ,kako,kdaj in s kom hočeta kaj zidat in počet.Kje imeti spalnico je najmannjši problem.Zaradi visokih tonov ,ki prihajajo iz naše spalnice si mi2 nič ne obremenjujeva(saj je lepo če se imata 2 rada),važno da so glasovi od oseb ,ki so poznane domačim,pa so ltudi oni zadovoljni da je temu tako.Pogumno in na koncu bosta užiivala v vsem tem,kakor mi2 sedaj!!
hvala. Sem že kr precej preračunala. Ker znanec zida oz. je že pod streho hiška (neke normalne velikosti ni velika pa majhna tud ne) pa sem preračunala takole: z darilno pogodbo je dobil parcelo, spremenil namembnost zemljišča, in vse skupaj z načrtom in vsemi dovoljenji in z gradnjo hiše (delo + material) in pokrivanjem strehe (no prekrili so sami) ga je prišlo 8.000.000,00 sit. Ja kje je šele notranja obzidava, pa okna pa oprema skratka. Za tak denar bi verjetn res že stanovanje mela tipi-topi opremljeno.
Naju bi stroškovno približno enako prišlo ker mava možnost darilne pogodbe za zemljišče, les za streho pa bi tud iz domačega gozda lahko dobila al pr men al pr njemu, večino dela bi naredl sami (no razn postavljanja frčad in tega), elektriko bi brat napelu k je elektrotehnik, pa še kej se najde. Aja razmišljala sem o teh stenah k jih lahk postaviš z gibs ploščami, kok pa je to kej vzdržljivo oz. kvalitetno.?