Najdi forum

Cena mizarja – mnenja

Pozdravljeni,

pravkar sem dobila predračun za otroško sobo, izdelano po meri in me zanimajo vaša mnenja.
Imamo sobico 9m2 in po sili razmer bosta 2 leti notri skupaj hčerka (4 leta) in sin, ki se bo rodil jeseni.

Torej, predračun:
– omara z drsnimi vrati (dolžina omare je ca 160 cm)- 1244 €
– postelja-pograd s 6 predali spodaj (spodaj bo ležišče širše, zgoraj pa
standardno) – 1208 €
– regal (manjši-za igrače in knjigice, za na steno) – 135 €
– predalnik (višina 70 cm) – 190 €
SKUPAJ: 2774 €

Kako se vam zdi kaj ta cena? Mizar je z Gorenjske.
No, lahko povem še, da mi je dal možnost tudi omaro s klasičnimi vrati (ne drsnimi), ki pa bi stala 1026 € (torej, samo 245 € cenejša od tiste z drsnimi vrati).

Hvala lepa za mnenja!
LP

Pozabila si omeniti iz kakšnega materiala bo pohištvo!?

LP!

Pohištvo bo iz iverala (2 barvi)

Ta podatek kaj pomaga?:)

LP

Ja, seveda je to pomembno, čeprav ti bo natančno težko odgovoriti, ker nisi navedla točnih mer.
Bom mal vprašala,ker mam to šanso, upam pa,da ne tega tišlarja kot ti.
LP!

Lepo prosim, če informativno vprašaš, lahko mi tudi pišeš na [email protected], če morda poznaš ugodnega tišlarja (pri ceni do 2000 € ne bi nič prostestirala:)))

LP

Pozdravljena!
Sem vprašala in je čisto možno, da so cene realne. Tako nekaj na ,,oko,, ocenjevat je sicer težko, lahko ti pa povem ( tako so meni rekli), da je veliko odvisno od okovja oz. vodil za predale in omaro z drsnimi vrati,itd. V večini primerov menda ravno to podraži pohištvo.
Ne vem kako ugodnega tišlarja ravno ne poznam, vem pa, da so zasedeni po par mesecev. S katerega konca pa si?

Če mene vprašaš je cena full previsoka

Tudi meni se zdi zelo drago.

Tudi meni se zdi drago.

Marjana

Mogoče za primerjavo.Mi smo lani jeseni takole opremili sobo veliko 10m2 iz programa Mali Princ.Velika omara z drsnimi vrati (š=140cm), velika omara s predali in delno policami (š=95cm), manjša omarica (š=47cm), nočna omarica, predalnik, kotna miza odrezana po meri, postelja 190×90 s predalom spodaj, 3 police……cena 1600 eur.

Kaj je drago in kaj ne, se računa po formuli: čas uporabnosti deljen s ceno. Tem višji količnik – tem boljši nakup. Če sem prav razumela urejate sobo po sili razmer za dve leti, če pohištvo po tem času ne bo več uporabno, je to drago, ne morem pa komentirati same cene. Najbolje je, da date narediti še kakšen predračun drugemu mizarju.

za razmislek:
zakaj pograd spodaj širši zgoraj standard, saj otrok do drugega leta starosti rabi malo posteljo? Ne ustavite se pri danem predlogu, razmišljajte naprej. Nasvet: kupite kose pohištva, ki so cenejši v trgovini in jih kombinirajte s kosi narejenimi pri mizarju – dober mizar ima veliko izbiro materiala in barv, ki se prilegajo že kupljenemu pohištvu.

pa še tole:
preden pohištvo gre v izdelavo je potreben natančen načrt mer vsakega izrezanega kosa pohištva posebaj, to je navadno skrito v ceni, take načrte pa delajo tudi arhitekti in jih prav tako zaračunajo. Navadno so predalniki pri mizarjih res dražji od kupljenih, sploh če imajo draga vodila, vendar dražje pomeni tudi boljše.

lp

sporočite če dobite cenejšega mizarja, tudi jaz sem z gorenjske pa me zanimajo cene mizarjev v naših koncih – saj veste mi gorenjci

Bolano previsoka cena!

je madona tale cena je pa mal huda!jaz sem mizar pa bi ti ful ceneje naredu

meni je pa padla v oko tale cena omare – mi smo dali za sicer vgradno omaro (nima hrbtišča, vse ostale stranice so) dolžine 3.5 m in višine 2.5 m, z drsnimi vrati, narejenimi delno iz stekla (bistveno podražilo zadevo) pri Akronu 1400 Eur.

A je več kot polovico krajša (in verjetno nižja) klasična omara res vredna iste cene?

meni je za otroško sobo najbolj ljubo pohištvo biodom iz Celja (program bioboy)..mislim, da delajo tudi po meri,se mi zdi, da če že plačaš imaš vsaj pohištvo iz “tapravega lesa”.

To že da je bolano visoka cena, ampak takšne cene so! Opremljamo stanovanje na novo in smo preštudirali ogromno variant. In če hočeš met vsaj nekaj od omare, ki je kvalitetna, je cena 1500€ (govorim o omari visoki 245, dolžina 360, z drnimi vrati in furnirana). Ko to postaviš v stanovanje, ni primerljivo s tistim kar kupiš v Rutarju, pa tudi veliko bolj hvaležo je.

Tudi mi smo dali za vgradno omaro (skoraj do centimetra enakih mer) 1000 EUR (so bila pa vrata iz istega materiala kot ostalo, se pravi nobene šipe).

Poglej za primerjavo nov program Planet iz Alplesa. Kombinacij ni, da ni. Barve so tudi lepe – za vsakogar nekaj. Prijazno so mi poslali zelo lep katalog in zraven cenik – pa sploh ni tako hudo.
Le kje so bili lani, ko smo opremljali novo hišo???

New Report

Close