Cena implantata – dr. Gornjanc
Lepo, da si nas obvestil o cenah v Moldaviji. Sploh ne dvomim, da uporabljajo najkakovostnejše materiale ( sicer tudi sam praviš, da ni nobenih težav). Tam so zobozdravniki zadovoljni z 100% maržo – zaslužkom, v tej državi pa so dobro organizirani nastavili oderuške cene. Nekdo v ozadju na skrit način tudi skrbi, da javna zobozdravstvena mreža propada in da je storitev , ki so na voljo v okviru zdravstvenega zavarovanaj vse manj. Vsako ukinjeno storitev ( tudi banalne naprimer čiščenje lokov) nam potem zaračunavajo po oderuških cenah.
S tem se strinjam. Tudi v Ljubljani so naši generaciji (70 – ta leta) zafurali zobe. Množično so nas vodili v stomatološko kliniko, kjer so nam študentje navrtali prav vse zobe. Dobro, da še mlečne. A šestice so bile že stalne, kajti te izrastejo že pri 6 do 7 letih. Vse štiri so pri meni navrtali kake 3 milimetre globoko in jih zalili z amalgamom. Češ, da se je na njih začel delati karies. Iz ene je potem plomba stalno izpadala, tako da so mi vedno potem dodatno vrtali in zalili z novo, dokler ni zob dokončno propadel in so ga morali izpuliti.
V osnovni šoli so učiteljice izvajale propagando, češ da samo zobozdravnik lahko vidi mikroskopsko majhne luknje, ki jih mi ne moremo videti in da se iz njih razvije karies, če te luknje pravočasno ne zaplombiramo. Tako smo v dobri veri hodili k zobarjem mesarjem, da so nam uničevali zdrave zobe zaradi namišljenih lukenj. Jaz sem se k sreči kmalu uprla tej propagandi, tako da sem ohranila cele vsaj trojke in osmice. Zanimivo, da normalni zobarji čez te zobe niso imeli nikoli nobenih pripomb. Osmice in trojke b.p., to zmeraj slišim. Čudno res, po mišljenju tistih kvazi zobozdravnikov bi jaz morala po vseh teh letih neobdelovanja imeti te zobe popolnoma gnile. Kako to, da so bile šestice že po nekaj mesecih izrasta potrebne tako radikalne obravnave, osmice pa še po dveh desetletjih ne, trojke pa niti po 3 desetletjih??? V glavnem se zobarji ukvarjajo pri meni samo s sanacijo katastrof, ki so mi jih zapustili zobozdravniki iz otroških let.
Zakaj vsi rinemo k takim kt Gorjanc tudi jaz sem padla na to.
Tip je aroganten, samovšečen in meni je naredil samo sranje ki sem ga kasneje reševala drugje. ok, vsem se lahko zgodi ampak če se dogovoriš tako mora biti tako in ne drugače. Brezveze, dokler ne nasedeš rineš tja kamor vse ovce pa čeprav stane muchos denaros.
cene v zobozdravstvu so prav nore. Ko vidiš kaj vse si zobarji začnejo kupovat te mine, na koncu že ne vejo kam z dnarjem. Sploh sedaj ko ni več utaj in morajo dajat račune bodo vsi kmalu imeli po 3 podružnice pa vso hi tech opremo svojo samo da ne bi kakšen € več dali v državno blagajno. Bruh, bruh, bruhitis.
Se strinjam, da je aroganten. Do mene je bil tudi vzvišen, samovšečen in aroganten že po telefonu, ko sem se želela samo naročiti na prvi pregled, kaj šele, če bi prišla tja. “Rinemo vsi” tja, ker ima dobro reklamo na web-u. Morda je tudi zares dober na svojem področju. Je pa smešno, da ne pove cene, če ne plačaš pregleda. Veliko pove o tem koliko se mu gre za denar. Namreč povsod je ta posvet (hitri pregled in posvet) brezplačen in povsod ti izdajo ponudbo s cenami brez težav.
Nerazumemtega kje ste potem popravili?
Ne vem za samega Gorjanca, ampak v njegovem “Implantološkem Institutu” sem prejel neke storitve s koncesijo, skupaj štiri obiske. Vsak krat pred obiskom sem moral it na rentgen v svojem ZDju in jim nesti sliku. Pa vse eno vsakič so pisali slikanje v račun.
Ni to veliko denarja zame, ker večino je krila država, ampak to kar nekaj govori o odnosu do stranke in integriteti. Morajo imat dost drznosti da bi računali storitve katerih res niso naredili.