Najdi forum

cena heroina, kokaina

Po e-mailu sem dobila grozno zgodbico in film o tem, kako nekateri ugrabijo majhne otroke, jih razrežejo, odstranijo notranje organi, ki jih nadomestijo z vrečkami heroina/kokaina. Otroka potem nesejo čez mejo kot bi spal nekomu v naročju.
Bila sem pretresena, ko sem videla nekaj takega. Zato me zdaj zanima koliko je za te – ne ve kako naj jih imenujem – vredno otrokovo življenje.
Koliko stane kilogram kokaina/heroina? Koliko denarja prepriča nekoga, da ubije male sončke?

Ja človekova krutost res ne pozna meja in želja po bogastvu in zaslužku prevečkrat prevlada nad razumom in čustvi in žal je tako, da tudi takšna grozodejstva, ki vam jih pošiljajo po e- mailu večkrat povzročijo kontra učinke, ne delujejo vedno preventivno pač pa prej reklama za prekupčevalce.

Podatki in informacije o delovanju evropskega tržišča z drogami, nihanju cen in stopnji čistosti so zelo skopi.
Enostavnost dostopa do poceni heroina, predstavlja veliko skušnjavo za prekupčevalce, ki tako sčasoma postanejo odvisni.
Kriminalne organizacije ne le, da širijo že obstoječa tržišča in odpirajo nova ter uravnavajo povpraševanje po mamilih, ampak ga celo spodbujajo in vsiljujejo. Cene heroina in kokaina so zelo visoke. Na žalost so nemočni otroci pogosto žrtve ljudi, ki jim dobiček pomeni več kot otroško življenje.

Zavod Pelikan - Karitas Celodnevni pripravljalni center Cesta na Polževo 4 1294 Višnja gora TEL.: 051 339 725 E-MAIL: [email protected] SPLET: www.pelikan.karitas.si

New Report

Close