Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom cena električne napeljave-pomoč!!!

cena električne napeljave-pomoč!!!

Mene pa zanima, če je kdo v kratkim na novo napeljeval elektriko? Zanima me namreč okvirna cena dela+materiala… Mi imamo stanovanje cca.70 m2, gre za adaptacijo. Da se malo pripravim 🙂 ker vem, da ni ravno poceni.

Težko ti rečem, mi smo delali v hiši in če malo preračunam iz našega na tvojo kvadraturo, bi bila cena elektroinštalacije in omarice, delo in material nekje 2.000 eur, potem je pa montaža luči, nabava vtičnic in stikal, je pa še kakšnega jurja. Je pa odvisno kakšen material, verjetno bi se vse skupaj dalo tudi narediti ceneje. Jaz sem gledala, da nas je kar veliko prišel razvod kabla za tv in računalnike po celi hiši 🙁

Nekje 2.500 je bila cena enega mojstra, z vsemi vtičnicami in stikali… Torej nekje realno?

provokacija

Pokličite in vprašajte.http://www.mojster-miha.com/

Lp

Najvišja cena za el. inštalacijo so stikala. Malo nazaj sem delal 80m2 stanovanje, ki je bilo še dvoetažno (preboji čez plato). Noter smo dajali po mojem mnenju preveč, vendar je naročnik hotel močnejše preseke kablov, kar je seveda le pohvalno realno potrebno pa v večini primerov ne. Zamenjalo se je vse + napeljan dodatno še UTP kabel (ravno 100m) in koaksialen, pa tudi HDMI in nekaj ostale specifike.

Torej v realnosti je bilo materiala za 700-800€. Od tega so kabli, cevi, omarica, varovalke, sponke,… znesle nekje polovico tega zneska, vtičnice pa stikala (tem čatež) pa polovico zneska. To je glede materiala, da veš koliko boš mela še za delo. Če si v kakšni stolpnici, kjer so stene armirano betonske kot so bile v mojem primeru bodo seveda cene višje, celotna cena pa sigurno nekje v rangu 2-3k€.

Če ste pa pripravljeni malo sami zavihati rokave pa vam lahko mojster nariše kje je potrebno štemati in bo cena sigurno dosti nižja, če imate malo smisla pa lahko že notri napeljete cevi in na hitro pogipsate in bodo mojstri le zvezali v dozah, stikalih in omarico – cena je lahko v tem primeru zelo ugodna ;).

Mojster Miha, najlepša hvala za izčrpen odgovor. Ja, to s štemanjem smo se že odločili, da bomo naredili sami. Glede ostalega se bomo dogovarjali sproti. Hvala

New Report

Close