Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Cena dolblenja elektro cevi 245 SIT

Cena dolblenja elektro cevi 245 SIT

Podjetje ki bo izvajalo strojne in elektro inštalacije je predložilo predračun za izvedbo del. Presenetila me je postavka vgradnje plastičnih cevi za električne kable: cena za tekoči meter znaša kar 245 SIT (torej cev+montaža).

Kaj pravite, je ta cena v normalnih okvirih? Meni se zdi blazno velika, saj se mi zdi precej enostavno polagati kanale v zidano hišo. Glede na to, da imamo v elektro projektu kar 1200 m cevi, je skupna postavka precej visoka.

Mi lahko kdo pomaga s svojimi izkušnjami?

A to misliš te rdeče cevi?
Mi imamo srečo, moramo kupiti samo material. Za cev smo plačali 25 sit/m, skupaj z dozami in pokrovčki za doze nas je do sedaj material prišel 10.000 sit brez ddv. Zaenkrat smo porabili 250 m cevi za vso hišo, za zaključek v mansardi predvidevamo še cca 50 m cevi. Hiša je velika 8x12m, P+M.
Torej ti delo računa precej drago.

Kje ste pa kupili cevi tako poceni?

Mislim, da se imenuje trgovina elektornabava in je locirana v Lj-Šiška, zelo blizu centra najboljšega soseda. Je pa moj vseznalec material vzel na firmo, zato je brez ddv, pa mogoče ima njegova firma še kakšen popust, ne vem.

New Report

Close