cena čivave??
…tkole – ali provociraš in se norca delaš iz dolgega časa, v tem primeru se delaj
norca iz koga drugega, takih je bilo na tem forumu že na tone, ne mislit, da si ekstra.
Če se pa ne in je tale neverjetna zgodbica v kakšnem čudnem slučaju resnična (me tudi ne bi
presenetilo, človek vidi vse živo) se mi pač smili žival, ki je dobila lastnico, ki ni zmožna racionalne
presoje.
Če že vprašaš.
“help me”, pod “papirje” je mišljen rodovnik, kjer so napisani predniki psička. Glede na to, da si kužata dobila v parih urah, je težko verjetno, da bi rodovnik imel…kajti vzreditelji čivav niso za vsakim vogalom in tudi psa se tako ne kupuje. Ne vem no, jaz si še v trgovini s hrano vzamem več časa in pogledam artikle bolj podrobno in se šele nato odločim.
Pes je ODGOVORNOST. Pred nakupom psa je treba o marsičem premisliti, razmisliti, se podučiti (prebrati nekaj knjig npr.), itd., in šele potem se izbere primernega psa.Pes bo s tabo vsaj 10 let.
Morda se ne strinjam s pisanjem določenih oseb tu na forumu, jih pa razumem, da vsakodnevno “gledajo” nepremišljene nakupe psov, se pravi tako kot je bilo v tvojem primeru.In res, pes ne more biti darilo!! Jaz se svojega psa videla na lastne oči, pred tem prebrala veliko knjig, se posvetovala z ljudmi, ki imajo več izkušenj, se posvetovala z vzreditelji, in šele nato izbrala mladička, ki je ustrezal meni in mojemu načinu življenja. Pa še se lahko zmotiš.
In res, čisto vseeno ali bi izbrala mladička z rodovnikom, ali mladička ups legla (mešančka), ali zavetiškega mladička…postopek je enak!
Najverjetneje pa je tvoja čivavica pripeljana iz kakšne farme psov, kjer producirajo mladiče za naivne kupce in s tem mučijo na stotine živalic. To zgleda npr. takole:
https://www.google.si/search?q=puppy+mills&hl=sl&prmd=imvnsb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=XO8cUIrTF4vhtQbsxYGACg&ved=0CFMQsAQ&biw=1440&bih=670
Zdaj veš zakaj vse to pisanje na forumu?
Yo,če si mislila name se pošteno motiš
koliko sem pa po tvojem mnenju jaz stara da mi pametuješ,saj me sloh ne poznaš dobro.pa še iz ljubljane nisem,kot ti da bi me poznala.Namreč sem iz Novega Mesta.In ker me ti “tako dobro poznaš” bi to morala vedeti.p.s:moji starši niso na Zavodu ampak imamo svoje podjetje.
MORDA SI ME ZAMENJALA Z skelo JAZ PA SEM skelca! :p