baje so ozke hlače najslabše za celulit…
in sedenje s prekrižanimi nogami.
jaz ponavadi noge prekrižam pri sedenju kar avtomatsko in vsakič, ko se zavem, se popravim (upam, da veš kaj mislim….)
pa seveda tuširanje izmenično po stegnih z mrzlo in toplo vodo, nato pa masiranje s kremo.
In pitje navadne vode, dnevno 3 litre.
To je to.
Pri hrani pa se baje najbolj “poznajo” na celulitu prevelike porcije špagetov in kruha….
dosti sreče pri odpravljanju, javi se še kaj in poročaj čez kakšen mesec, kakšni bodo rezultati.
LP
No, jaz bom pa takole povedala. Sem se začela držati recepta moje kolegice in po enem tednu mi je danes (ko sem se preoblačila v trenirko za sprehod) mož rekel, da imam nekaj drugačen noge. on se je izrazil, da niso tako marogaste pa grudaste. in sem od samega veselja kar tekla v hrib.
Gre pa recept tako. Ko se tuširaš, noge na kratko zmasiraš z Afrodita anticelulitnim gelom za tuširanje (al pa drugim pilingom), tako da odstraniš odmrle delce kože. Potem pa ko gledaš tv, noge namažeš s kremo (moja kolegica je uporabljala Johnsons baby olje, jaz Vichy anticelulitno kremo), natakneš na vsako roko eno leseno krtačo z lesenimi čepki za masažo (kupiš v raznih natura shopih) in lepo masiraš od kolena proti riti pa po riti. Ali pa si posnemi na kaseto štiri najljubše pesmi pa si fino prepevaj pa veselo masiraj. In ko je kasete konec, je tudi masaže konec; gre ful hitro mimo. Od začetka boli ko hudič, vsaj naju je že rahel pritisk s krtačo bolel. Pol pa kar vedno bolj pritisneš in vedno lepši so rezultati. Seveda je vsaka aktivnost zaželjena, jaz prakticiram dviganje nog, trebušnjake in dvig medenice. Vse to ob gledanju tv. Trebušnjaki veš kaj so, dviganje nog zgleda tako da ležiš na hrbtu in izmenično (al pa 20x eno in 20x drugo) dviguješ stegnjeni nogi, pa probaš čim bolj zategnit, da čutiš zadnjo stegensko mišico. Dvig medenice pa isti položaj, pokrčiš kolena in dviguješ medenico. Manj so pokrčena kolena bolj zatežena je vaja. Pa ko že mal gre se probaš obdržat samo na petah, pa samo na eni nogi, ali pa stopala narazen, kolena skupaj, pa dviguješ medenico. Variacij teh vaj je seveda veliko. Ponavljam pa 20x 1. vaja, 20x 2. vaja, 20x 3. vaja in ponavljaš in ponavljaš kolikor serij pač gre. Uspeh zagotovljen. Moji kolegici je ratalo POPOLNOMA odstanit celulit na stegnih (pa ga je mela res velik) v treh mesecih. Meni se pa kot rečeno že pozna, koža je na otip gladka, izgled bolj napet. pa vse to med kakim filmom za katerega glede na naš program res ne rabiš biti skoncentrirana.
Pa ti rezultati so ostali in da ne bi mislila, da najin problem ni bil velik, obe sva bolj buški tko 165cm, 80 kg, pa velik (vidnega čez hlače) celulita.
Zdaj pa kar na delo, uspeh pa zagotov bo. Jest grem drug teden na morje in me ne skrbi pretiran. res na plaži ne bom najlepša, zagotov pa lepša kot pred enim tednom. drug let bom pa sploh lepa.