Najdi forum

celulit pri najstnici

Pri 13-letni hčerki sem opazila, da se ji je na stegnih začel kopičiti celulit. Hči je prej suha kot debela, drobne postave, fizično zelo aktivna. Očitno je celulit pri njej posledica delovanja hormonov. Prehranjuje se zelo zdravo, saj skoraj ne je sladkarij in junk fooda, spije dovolj tekočine. Sama pri njenih letih celulita zagotovo še nisem imela, zdaj pa sem z njim kar dober prijatelj 🙁
Kaj mislite, naj se že pri teh letih začne mazati s proticelulitnimi kremami?

Jaz predlagam, da ji kupiš najdražjo možno kremo proti celulitu, ji kupiš paket limfnih drenaž v kakšnem fejst dragem salonu in jo ves čas preverjaš, če ji je celulit kaj izginil. Zraven ji poudarjaj, da to, kar ima ona ni normalno in, da ti v njenih letih nisi imela niti pikice celulita. Predlagaj ji kakšno anticelulitno dieto. Po moje bi bilo pa res še najbolje, da jo za eno leto izpišeš iz šole…samo toliko, da bo imela čas, da se znebi celulita.

Celulit nas moti samo zato, ker nas vse moti.
Če bi se vsi zmenili, da nas ne bo več motil, potem nas pač ne bi 🙂
Ampak ne, na plaži nas vsi gledajo, pri preoblačenju pri telovadbi nas vsi gledajo (ups in obratno – mi gledamo druge), itd itd itd.

Če hočeš dobro svoji najstnici, ne delaj drame iz tega. Že tako je/bo v kratkem v obdobju, ko jo motilo čisto VSE na njej.
Poudarjaj zdravo življenje kot ga živi še sedaj in ji s tem daj dobro popotnico za življenje v odraslosti in nenazadnje za vzgojo njenih otrok.

Če bi vsi starši tako delali (in če ne bi na nas pritiskali številni filmi, reklame, videospoti itd) bi se dalo zaustaviti to norijo okrog popolnega videza.

:)))))

jooj! – a si ti vstala z levo nogo??? Grrr, kako ogaben postaja ta forum. Svoje čase sem dobila tu kakšen pameten nasvet, zdaj se pa oglašajo samo ene brihtne babe, ki pljuvajo okrog sebe.
Hčerki nisem nič rekla o njenem celulitu in očitno se z njim ona za zdaj še ne obremenjuje. Žal pa vem, kako je, ko pridejo dekleta v določena leta in jim je pomembnejši zunanji videz kot vse drugo. Zato tudi sprašujem za nasvet – jasno predvsem mame, ki se soočajo s podobnimi “problemčki”. Ostale pa se raje ugriznite v jezik!

joooj res bi šlo tudi brez tegale komentarja. Je pač mama, ki bi rada pomagala hčeri, če nimaš svojih najstnikov, ne več kake težave in podobno imajo tako starši kot otroci v teh letih. Otroci znajo biti zelo prizadeti, če sami sebi niso všeč……

Kako pa je fizično aktivna?

Draga mama, nisem vedela, da je dober nasvet tisti, ki je nasveta potrebnemu všeč.
Naslednjič, ko sprašuješ, pa povej, da želiš točno take in take odgovore in da je kakršnokoli drugačno mnenje nezaželjeno.

Če forum resnično postaja ogaben, smo za to odgovorni vsi.

Mama2008: tudi jaz opažam podobno pri svoji hčerki, ki bo kmalu stara 13 let. Tudi moja je športno aktivna, trenira večkrat tedensko. Noge ima močne, čvrste, a na stegnih zadaj se že vidi celulit. Tudi zame je to uganka.

Meni je bilo ful smešno ker sem opazila celulit pri novorojenčici. Misim da so nas začeli opozarajt na ta problem časopisi, s pomočjo industrije ki proizvaja kreme zato da bi se te prodajale. Spomnim se da je bilo enkrat v časopisu, tudi monika seleš ima celulit
zaenkrat ji lahko kupiš masažno rokavico, mogoče sebi n njej in jo uporabljajta. to je dobro zaradi boljše cirkulacije krvi, s tem se tudi malo pomaga pri odpravi le tega, pa ni ti trba rečt da je to zarad celulita.

Tudi sama sem ga pri sebi opazila prvič pri kakšnih 13-tih. Takrat (milijon let nazaj 🙂 se iz tega še ni delalo take drame, zato sem tudi sama bolj kot ne zamahnila z roko, čeprav mi je foter nekaj namigoval, da to pa ni v redu … Sem bila vse življenje suha in športnica, pa sem vse življenje imela celulit (oz. ga imam). Približno v enakem obsegu (povečal se je le med nosečnostjo).
Jaz bi rekla, da ne delaj drame iz tega. Rajši hčerki povej, če bo sama kaj bluzila okrog tega, da je to za ženske NORMALNO (da ni normalno si je izmislila kozmetična industrija) in da so zelo, zelo redke tiste, ki ga nimajo.

Srečno!

napačna prehrana ali premalo gibanja, slaba prekrvavitev kože, prevelika teža,ali premalo pitja tekočin-vode… to so znaki za celulit. jaz bi svetovala naj si predele kjer je celulit lepo vsak dan pod tušem pomasira z sisal rokavico. kajti kreme ne igrajo vloge, le stran vržeš denar! Ni važno katera krema je, če boš vsak dan dobro pomasirala del telesa, bo v mesecu dni viden rezultat, seveda če tu ni žrtja in nič gibanja, ampak pri tvoji hčeri bi jaz dejala da gre za slabo prekrvavitev kože, naj le pomasira in ko je koža rdeča je znak da je prekrvavljena in bo bolje boš videla in naj veliko pije, da gredo strupi iz nje.

no najbrž si že slišala da imajo celulit že dojenčki in ga kasneje nimajo. če s eotrok ne obremenjuje je ne obrememnjuj z svojimi preganjavicami, če pa jo matra pol pa se posvetujta z kom drugim. ker tu gor ne boš dobila ustreznega odgovora, ma z kremami pa če jih rabita ali ne ne bo nič drugače.
morda rabita kaj bolj sistematično gibanje?

New Report

Close