Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? celostno (in učinkovito) zdravljenje rakavih obolenj

celostno (in učinkovito) zdravljenje rakavih obolenj

Lep pozdrav vsem skupaj!
Kar zaboli me, ko vidim čez kakšne muke gredo ljudje, oboleli za rakom. V strahu in nemoči so prepuščeni na milost in nemilost in znanju (in neznanju) zdravnikov,obupani tavajo in iščejo karkoli, kar bi jim pomagalo. Ker je človek večplastno bitje,ne samo fizično,ampak tudi energijsko, čustveno in miselno,je potrebno delovati na človeka kot na celoto ne pa samo fizično telo-saj na fizičnem ni vzrok, je samo posledica! Zato imajo zdravniki težave pri zdravljenjih,saj ne zajamejo vzroka, ampak samo posledice-tako lepo kot na reklamah za colderon in podobne – lepo povejo da učinkovito odpravijo in ublažijo SIMPTOME gripe in prehlada, nikoli ne rečejo da odpravijo VZROK težav.
?????????????
no, na kratko-če koga zanima učinkovita POMOČ pri zdravljenju rakavih obolenj,ki zajema tudi energijska zdravljenja in usklajevanja,pri kateri ni nobenih bolečih postopkov,nobenih kemoterapij in posedanj v bolnišnicah, ki so že same vir mnogih okužb,brez cevk po celem telesu in kjer se za vsako pomoč povpraša duhovno vodstvo, kako in kaj, naj mi piše na mail [email protected]

lep pozdrav vsem, obilo sreče pri boju z takimi in drgačnimi težavami, vse čestitke pa ireni, ki se res požrtovalno posveča vsem, ki pomoč potrebujejo – res vse hvale vredno!

(irena, prosim ne vzemi tega kot zavajanje, ampak mislim da je že čas, da bi lahko alternativci in uradni z. nastopili skupaj v dobro ljudi in človešva. na onkol. društvo smo že pisali, pa niti odgovora, če pa si za sodelovanje in izmenjavo izkušenj, več kot dobrodošla!!!)

luka

Pozdravljena Irena,
Ker je v Nemciji to kaznivo, me zanima, ce je v Sloveniji zakonito dovoljeno objavljati reklame, kot npr. ime terapevta, njegova telefonska st. ali e-mail *v zvezi z rakovo boleznijo*. V katerem zakonu najdem kaj o tem?
Lep pozdrav!
Vrba

Poleg tega forun ni namenjen oglaševanju, ali pač ?

Draga Vrba!

Ker nisem pravnik, slabo poznam zakonodajo o oglaševanju. Za zdravila veljajo zelo stroga pravila (tudi snovi, ki niso registrirana kot zdravila in nimajo licence, se ne smejo oglaševati kot zdravilo ali obljubljati, da zdravijo bolezenska stanja). Pri nas imamo Urad za varstvo potrošnikov in Zavod za varstvo potrošnikov, ker boste dobili podrobnejše informacije o oglaševanju. Vsekakor ni zakonito, če v reklamnem sporočilu obljubljate, da boste z metodami, ki jih uradna medicina ne pozna, ozdravili neko bolezen.

http://www.sigov.si/uvp/
http://www.zavod-zvp.si/

Lepo vas pozdravljam,

Irena

Irena 🙂
najlepsa hvala za odgovor, bom pobrskala.
Jaz nimam interesov oglasati, vendar vidim, kako se delajo po slovenskih forumih reklame oz propaganda za zdravljenju raka. To je v ZRN prepovedano, zato bi zelela vedeti ce obstoja kak zakon za zdravljenike oz. zdravilce in katere zakone morajo le-ti upostevati v Sloveniji.
Seveda to ne spada sem, ampak tale prispevek me je spet spomnil na to neodgovornost.

Lep pozdrav!
Vrba

pozdravljeni.
sem v zelo kočljivem položaju-namreč pred enim tednom sem na grlu zatipala oteklino, ki je bila tudi vidna.po enem tednu sem šla k splošnemu zdravniku in ta me je še istega dne poslal na polikliniko, oddelek za obolenja ščitnice.tam sem v enem samem dnevu opravila številne preiskave. vzeli so mi kri, opravili ultrazvok, slikali so me in trikrat opravili punkturo.lepo sem odšla domov, mirna češ pregled sem dala skozi, zdaj pa pač počakam na izvide.drugi dan pa, presenetljivo dobim že nujni telegram iz poliklinike.odkrili so mi maligni tumor na ščitnici in naj bi me že istega dne operirali vendar ker sem prepozno prejela telegram operacija ni bila izvršena.vse skupaj se je odvijalo tako hitro da sem se čisto zmedla.zdravnik mi je rekel, da naj se pomirim, da mi bodo že čez en teden odstranili ščitnico in vse bo v redu.po tem bom jemala hormonske tablete(do konca življenja!) in če sem bom držala pravil bo moje življenje nespremenjeno in ne bo prišlo do komplikacij.ta zdravnik pa ni vedel kaj mene v resnici skrbi in o čem tisti čas premišljujem.težko mi je bilo ob misli da mi bodo odvzeli ven nekaj mojega in da bom bila odvisna od tablet.hočem reči, jaz bi si želela s tem opraviti sama.brez odstranitve ščitnice.domači bolj zaupajo v uradno medicino, zato me prosijo naj raje opravim operativni poseg. sama malo vem o rakastih obolenjih in načinih samozdravljenja zato me obhajajo močni dvomi katere možnosti naj se poslužim.stara sem 19 let,do sedaj sem bila vedno zdrava, nekakšno okvaro ima moja babica.da se odločim imam časa 7 dni, takrat me nameravajo operirati.lep pozdrav-andreja

no pa ti jaz povem tkole. Moja prijateljica je odšla zaradi popolnoma enakega problema k zdravniku. Le da ona ni imela maligni tumor temveč benignega. Na operaciji so ji odstranili ščitnico, ker je bil tumor razrašen. Danes, dve leti po tem živi normalo življenje, nikoli ne omanja hormonske terapije in se ne pritožuje, ve da je lahko srečna da je pravi čas prišla tja saj so ji povedali da če bi čez pol leta prišla bi bilo najverjetneje rakavo, ker so bili neku sumnjivi polipi al kako se že temu reče. Če so ti diagnozo postavili tako kot praviš ne razmišljaj preveč. Če hočeš še dolgo živeti je to nujen poseg. Poleg tega pa šele ko oni to zadevo odprejo ocenijo koliko in kako izrezat in kako je bilo natančno izraščeno. PAč ne vidijo vsega takoj. Če so ti rekli da morajo tako postopati pa naj, za življenje se gre, ne za sprehod, ne za ogled filma, za tvoje življenje, kaj je vsakodnevno jemaje tablet, (pa drugače boš zdrava) proti temu da nas kmalu zapustiš. Saj ti še niso reklii da je zate prepozno. Daj še malo razmisli kaj in kako, odločitev bo na koncu vseeno samo tvoja. Malo razmisli.

Draga andreja!

Uradna medicina deluje na dokazljivih principih sodobne znanosti. Po domače pomeni, da tisto, kar priporoča, tudi deluje pri večini bolnikov. Zato ni racionalnega razloga, da ne bi šli na operacijo. Ta vam namreč omogoča ozdravitev. Res je, jemali boste tablete do konca življenja, ki bodo nadomeščale ščitnične hormone. Vzeli vam bodo nekaj vašega, vendar pa je v tem organu rak, ki z vami nima prav prijateljskih namenov.

O raku ščitnice sem pisala tukaj:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=26&i=969&t=802#reply_969

Bolezen ima dobro napoved (jo običajno pozdravimo z uradno medicino), zato ne vidim razloga, da bi tvegali in čakali, da se vam rak razširi. Takrat vam morda uradna medicina ne bi mogla več pomagati. Če menite, da bi moralo vaše zdravljenje vključevati še kakšno dodatno metodo, se zanjo še zmeraj lahko odločite. Lahko meditirate, pospešujete celjenje in okrevanje s svojim dobrim počutjem ali podporo enako mislečih ljudi.

Vem, da vam je težko, ker ste pri 19-ih postavljeni pred tako dejstvo in se morate odločiti takorekoč od danes na jutri. Vendar je zdravljenje raka ščitnice s kirurškim posegom učinkovito in resnično bi bilo nesmiselno, da bi z njim odlašali. Če vas o raku zanima kaj več, lahko prebirate teme tukaj ali zastavite novo vprašanje.

Lepo vas pozdravljam!

Irena

Zdravo!

Če si pametna se odloči za operacijo, da ne bo prepozno. Govorim ti iz lastnih izkušenj. Stric je imel raka-prvi stadij na črevesju in bi mu morali odstraniti delček črevesja vendar je okleval kar 2 leti, sedaj ko so se začele bolečine in krvavitve iz črevesja pa se je vendarle odločil za operacijo, ki pa je bila na žalost prepozna kajti metostaze so se razširile že na celo črevo poleg tega pa so bile jetre že tudi rakaste.
Mislim, da je najbolje poslušati uradno medicino, ki je še vedno najbolj uspešna pri premagovanju raka!

Maja

Draga Andreja,

Težko si predstavljam si, kaj si doživljala vse te dni. Vem, le da ti ni bilo lahko. Najbrž si se že odločila… Upam, da v svoje dobro..

Osebno mislim, da nimaš ravno izbire.. Z boleznijo ščitnice sem se srečal skozi ženine izkušnje. Tako vem, da na Kliniki za nuklearno medicino delajo res dobri zdravniki, ki storijo vse, kar se pač storiti da.. Verjami, da ti pri tvojih letih nihce od zravnikov ne bi zelel “odvzeti ven nekaj tvojega”, če za to ne bi imel zares trdnih in prepričljivih argumentov.. Zagotovo so izvidi nedvoumni, saj sama praviš, da so naredili številne preiiskave….

Vse dobro in drži se,
SREČNO,
Jože

Andreja živjo,

žal ti nihče ni odgovoril.Sama pa sem tale post našla šele danes.

Svetujem ti,po vsej verjetnosti si se že sama odločila,da slediš svoji intuiciji.

Pred kratkim sem obiskovala tečaj nekega ukrajinskega zdravitelja in
vem , da je kemijska industrija en velik nateg človeštva.

Če so prišli na Mars,ni zlomek,da ne bi našli zdravila za rakovo obolenje.

Srečno in ne pozabi …..sledi sama sebi v primeru,da zaupaš svoji intuiciji.

Sem mislila, da sem tole odposlala, pa zgleda, da ni uspelo.
Odgovore na moja vprasanja sem dobila in jih posredujem naprej:
citat//
Področje nepreverjenih metod preprečevanja, odkrivanja, zdravljenja in rehabilitacije urejajo 57., 58. in 59.člen Zakona o zdravstveni dejavnosti( Ur.list RS št. 9/92). V 89. členu istega zakona je napisano, da se z denarno kaznijo kaznuje oseba, ki brez soglasja pristojnega upravnega organa preskuša te nepreverjene metode.
V pripravi je nov Zakon o zdravju, ki bo na novo uredil tudi področje komplementarnega zdravljenja oz. zdravilstva in v njem bomo uredili tudi oglaševanje teh storitev, predvsem pa zavezali vse, ki bodo te metode izvajali k obveznosti seznanjanja bolnikov z verodostojnimi informacijami.
//konec citata
Izgleda, da se zakonodaja prilagaja Europi.
LP
Vrba

Antisa,

ni res, da Andreja ni dobila odgovorov.
Res pa je, da se nekateri “prispevki” po navadi ignorirajo, ze iz same vljudnosti.

Obiskovati en tecaj enega “zdravitelja”, ki verjetno nima niti medicinske izobrazbe, ni dovolj, da si ze dovolite dajati nasvete pri rakovi bolezni, ko se gre dostikrat tudi za ne/zavedno vplivanje na odlocanje med zivljenjem in smrtjo.
Ali Vi lahko spite s cisto vestjo, ce predlagate rakovemu bolniku, da naj zaupa svoji intuiciji?
Ali se Vas ni nikoli Vasa intuicija ogoljufala?
Tisti zdravitelj je verjetno govoril o zdravi dusi v zdravem telesu?! Rakov bolnik pa ni zdrav.

Vse ima svojo mestno vrednost, nevarno pa je nekaj posplosevati.
Zelim Vam, da bi nikoli ne prisli v situacijo, da bi morali trpeti ali umreti, ker bi se odpovedali kemijskim zdravilom; morda Vas bodo tele moje besede le zadosti sokirale.
Pa brez zamere; tole je bila zdaj preventiva:-)

Lep pozdrav v Slovenijo!
Vrba

spoštovana andreja!

morda vas bo zanimalo, kako si lahko pomagate sami; oglejte si “Ozdravitve raka, ki so dale misliti medicini, pričevanja in viri” v

in
ali v

srečno!

New Report

Close