Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija celokupni IgE???

celokupni IgE???

zdaj imam pa tudi jaz vprašanje!! danes smo dobili izvide krvnih preiskav v alergološki ambulanti v LJ, pa gledam kot kokoška in mi ni čisto nič jasno….

celokupni IgE so bili do sedaj pri Emi 40,0 kU/L, danes pa 1286 kU/L???

mi lahko katera to razloži, prosim (alergologinja ni dosegljiva po telefonu)

kolikšne imajo vaši otročki??

lp, TT

Koliko je stara Tvoja Ema ? Na podlagi katere preobčutljivosti so dobili celokupni IgE ? Ali so vzeli kri iz žile ? Je bilo hudo zanjo ?
Lp Ela

pozdravljena Ela, moja hči je stara skoraj štiri leta in smo že od njenega tretjega meseca na kontrolah pri alergologih. Celokupni IgEji predstavljajo celostno podobo IgEjev v krvi – nagnjenost k alergijam. Špikanja je že zelo navajena, tako da ni bilo kakšne drame…

lp, TT

PS: poklicala bom alergologinjo jutri; vas pa sprašujem ali so kakšne nove oznake, ker mi ne potegne ta številka…..

TT
Si že dobila odgovor od alergologinje, tudi mene bi zanimalo?
Hvala in lp

Katera številka TT?

Naš ima 333.

Število kaže na povečanje imunoglobulinov in s tem na prisotnost alergenov.
Pozdrav

Pozdravljena!

Moja hčerka (pravkar 4 leta) je imela pri 6 mesecih celokupne IgE 55, pri enem letu okrog 200, pri dveh letih 1200, pravkar pa sem izvedela za najnovejšo ‘številko’ 891. Menda to še ne pomeni nujno tudi izboljšanja, saj gre lahko le za ‘nihanje’.

Predvsem pa mislim, da pri vaši ‘številki’ ni vzroka za paniko, pomembno je predvsem kakšne težave ima otrok (oz. da jih nima). Glede na to kako dobre rezultate (glede izpuščajev in srbenja) ste dosegli z BICOM terapijo, mislim da ste na pravi poti. Že od januarja tudi po tvojem nasvetu hčerko vozimo na terapijo v Kranj. Tako smo odpravili (?) že vse mogoče alergije: na žitarice, mleko, jajca, nekatere vrste sadja in pršico (izvidi na krvi pa kažejo, da je ravno ta alergija najhujša in poslabšanje največje). Ravno prejšnji teden smo začeli odpravljati alergijo na lastni pot. Zaenkrat še ni kakih večjih rezultatov.

Glede na težave, ki jih hčerka ima, smo optimistični in bomo vztrajali še naprej, saj nam kaj drugega niti ne preostane.

Lep pozdrav, čim manj srbenja in čimmanj IgE-jev!

Maja

Vrednosti celokupnih IgE se ponavadi merijo v IU/ml.
Normalne vrednosti so odvisne od otrokove starosti. Za odraslo osebo se orient.vrednosti gibljejo med 10-120 IU/ml.
Za otroka 4 let je zgornja meja normale 35.8 IU/ml.
LP, VA

Pozdravljene, danes sem govorila z administratorko go. Kuharjeve in mi je rekla, da je vrednost pač taka in naj se ne sekiram zaradi celokupnih IgE… takrat je imela res slabo kožo (bila je bolna) in je zato rezultat tako “visok”.
Seveda se mala dobro počuti in nima nikakršnih izpuščajev, tako da sem dokaj mirna (upala pa sem na boljši rezultat) in vem, da težav NI…
Ja, Maja L., Petri popolnoma zaupam in mi je res hudo, ker jo zdaj ni, da bi ji poročala rezultate. Pri Emi moramo alergijo na jajce in k.mleko še odpraviti in komaj čakam, da ji bom ponudila rižev narastek z jabolki :)))))

lp, Tjaša

Ojla, Tjaša!

Nadja ne sme niti mleka, niti jajc, niti jabolk, rižev narastek pa vendar lahko je.
Recept prilagodim takole:
– namesto mleka: riževo mleko LIMA
– namesto jajc: žlica margarine Vitagen (vsebuje le sončnično in palmovo olje)
– dodam še pest nežveplanih rozin (prej jih za nekaj minut namočim v vodi, da se napnejo)

Zelo dobro pecivo pa lahko pripraviš tudi iz pšeničnega zdroba (neke vrste gresov narastek). Prednost pred riževim narastkom je v tem, da gresa (instant) ni potrebno prej skuhati. Malo gresa, malo olja, malo sadnega soka, naribana hruška (ali jabolko), malo sladkorja, vanilijin sladkor in pecilni prašek (če sme, če ne, pač ne). Zmešaš, zliješ v namaščen pekač in spečeš.

LP, Maja

Kolikor jaz vem,se alergije ne da odpraviti.Lahko se le omili.Celo živlienje se že mučim s tem.Pa ne da bi te hotela strašiti.

Odgovor na objavo uporabnika
TT, 22.03.2004 ob 09:57

zdaj imam pa tudi jaz vprašanje!! danes smo dobili izvide krvnih preiskav v alergološki ambulanti v LJ, pa gledam kot kokoška in mi ni čisto nič jasno….

celokupni IgE so bili do sedaj pri Emi 40,0 kU/L, danes pa 1286 kU/L???

mi lahko katera to razloži, prosim (alergologinja ni dosegljiva po telefonu)

kolikšne imajo vaši otročki??

lp, TT

New Report

Close