Najdi forum

CELODNEVNA SLUŽBA

Živjo,
delam od 7. ure zjutraj, domov pridem okoli 18. ure. Po dvanajsti uri pojem eno,včasih dve kajzerci, ko pa pridem domov pa tri krožnike zelenjavne juhe s testaninami ali krompirjem.
Čeprav sem mislila, da ne jem visoko-kalorično hrano (pa čeprav zvečer), se redim. V zadnjih dveh tednih sem dobila 3 kg.
Glede telovadbe: 1x tedensko aerobika, 1x tedensko odbojka, tako, da se vsaj malo gibam.

Moti me to pridobivanje kilogramov in vas sprašujem, kako se vi prehranjujete (jedilnik), ki imate tudi podoben delovni čas kot jaz.
Čez dan si namreč ne morem privoščiti normalnega kosila, ko pa pridem zvečer domov, pa je zanj tudi prepozno. Mislila sem, da sem s to zelenjavno juhico z dodatki rešila problem, vendar sem se motila.
Ne iščem neke diete, le ne bi rada pridobila preveč kilogramov, kajti če bo šel tak tempo naprej, bom imela čez 1 mesec že 6 kg več.
Hvala za odgovore,
Andreja.

Zdravo!
Tudi jaz imam podoben problem, samo da delam ponoci in domov pridem ob 6.30. Vcasih sem takrat zajtrkovala in sla potem spat, pa zvecer sem jedla in sem se zelo hitro zredila. Tako da je zdaj kosilo moj edini obrok. Pri tebi je pa problem tak, da cez dan ne jes. Kaj pa kosila v sluzbi in zdrav zajtrk in 5 obrokov na dan. pomoje je vazno samo to, da se zvecer ne napokamo predno gremo spat. Tut moja mami ma tak problem. 1 leto ze dela s podobnim tempom kot ti, ko pa pride domov, pa se fino naje, zredila se je pa tudi. Veliko je stvari na to temo na internetu. LP

Moje mnenje je takkšno da poskusi raje med malico malo več posejt pa potem pred spanjem pa malo manj. Opiši kaj počneš če veliko sediš potem skozi cel dan porabiš zelo malo kalorij. Pa poskusi se gibat še malo več mogoče sprehod pred spanjem (po večerji) oz nekaj podobnega. Sprehod v naravi namreč prečisti tvoje dihalne poti pospeši metabolizem itd.itd…

LP Oliver

Prva napaka je, da imaš obrok z največ kalorijami zvečer. Poskusi vse kar poješ razporediti na pet obrokov. To je tako malo, da ne potrebuješ veliko časa. Kakšen odmor pa verjetno že imate v službi. Obvezno!!!! pa zjutraj zajtrkuj. Pazi na pravilno izbiro hrane. Zjutraj npr. ovsene kosmiče in nemastno skuto ali pa jogurt in lahko tudi kakšno sadje.
Jaz imam podobne probleme z urnikom, vse natrpano, služba, šola, treningi,… malico si nosim s sabo. Sprva sem imela probleme kaj vzeti. Nikakor ne sendviča. Lahko kdaj, ampak s polnozrnatim kruhom tuno, koščkom solate, paradižnikom… Zraven mogoče kakšen jogurt. Včasih si vzamem solato s tuno. Včasih kos purana in zelenjavo.
Namesto krompirja zvečer raje jej meso ali ribe, skuto, … Ali pa neoluščen riž, namesto navadnih testenin pa polnozrnate, sojine, sipine, špinačne,… samo ne tistih iz bele moke. Odvisno je sedaj kakšno zelenjavno juho ješ.Naredi se na različne načine in kaj je notri. upam, da ne takšne kot jo naredi moja stara mama, ko naredi prežganje na 1 dl olja, z ogromno moke, notri je pa zelo veliko graha, korenja, koruze,… Poglej si malo tabele glikemičnih indeksov, pa boš videla česa se raje izogibaj, to je hrana z visokim GI. Sem pa sigurno spadata krompir in testenine iz bele moke.

Šiht imam podobno kot ti. Jaz zjutraj spijem kavo z mlekom, ko pridem v službo čaj, ob kakih devetih oz. desetih pojem jabolko, ob enih jogurt ego in eno polnozrnato štručko, popoldne mogoče še kako sadje (ali pa tudi ne), zvečer pa včasih zelenjavno juho (samo zelenjava, brez kakega prežganja ali testenin ali česa podobnega) in polnozrnat kruh, ponavadi pa solato in kruh. Lp

zelo pomembno je, da ločuješ ogljikove hidrate in beljakovine. zelo veliko jej zelenjavo in sadje.
jaz imam sicer tak sistem: dopoldne jem samo sadje (takrat se telo prečiščuje), okrog 12h imam malico-kosilo, ki ga prinesem od doma. ko pridem domov, si spet naredim nekaj za pod zob. poskušam se držati tega, da po šeti ne jem, če sem pa zelo lačna, pa pojem kakšno sadje. pomembno je tudi, da vsaj tri ure pred spanjem ne ješ nič, saj mora tudi želodec malo počivati!

lp, kz

Ne bom ti govorila, kako mora biti pravilno sestavlje obrok, ker še sama nisem prišla do tja.
Moje izkušnje kažejo naslednje: zjutraj preden grem v službo jogurt + piškot ali kos kruha, malica, okrog 10h en kos sadja (ena banana, eno jabolko..), ob 12h kosilo, kar je pač na jedilniku v restavraciji, ob 18h ali 19h pa čim manj= kozarec mleka ali kakava,ali kakšno sadje, ali prepečenec z lahkim namazom, ali skodelica čaja in žlica medu. Raje več tekočine kot pa hrane.Tisto kar poješ šteje dvakratno.
Samo težko se je vzdržati. Moraš se zaposliti z drugimi stvarmi. Najbolje izven dometa hladilnika.

New Report

Close