Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija celjenje po izdrtju zoba

celjenje po izdrtju zoba

Pozdravljeni, danes je 5 dan po puljenju modrostnega zoba spodaj. Zanima me kako hitro naj bi se luknja zaprla, kakšen je povprečen čas celjenja?

Luknja namreč ostaja odprta, sicer manjša kot prvi dan. Znotraj v votlini se vidi sivi “čep” ki sicer ne zapolnjuje cele luknje, zapolnjuje jo nekako poševno. Dlesen sicer ni rdeča ali vneta, ampak normalne barve.

Strah me je namreč jesti karkoli netekočega, da ne bi ostalo v luknji. Ker je bil zob zadaj stisnjen, je tudi luknja malce poševna, tako da za robom dlesni na eni strani ne morem videti ali je kaj notri ali ne.

Prav tako me še vedno skeli v dlesni in zateguje, rahlo boli, čeprav imam tablete za vsak slučaj.

Pozdravljeni,

rana po odstranitvi zoba se celi približno teden dni; odvisno od velikosti rane, patologije, zaradi katere je bil zob odstranjen, stanja v ustni votlini, splošnega zdravstvenega stanja… Pri kadilcih je celjenje počasnejše kot pri nekadilcih. Siv čep predstavlja normalno celjenje rane. Glede na poslani opis, ni pričakovati težav.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Najlepša hvala!

Naj povem, da luknja ostaja enaka. Danes je 8 dan (ampak 7 polnih dni od puljenja) in luknja ostaja enaka. Opažam, da ni več tako siva, bolj kožne barve. Edino kar me bega je, ker je luknja odprta. Kadarkoli jem ali pijem kaj kar ni voda, zravem vmes pijem vodo, da splakujem usta. Zobe si umivam po vsakem obroku.

Ali je to ok? Skrbi me, da bi kaj ostalo v luknji. Na Stomatološki, razen navodil za takoj po puljenju, nisem dobila kakšnih nadaljnih navodil kaj delati, ko enkrat ostane luknja.

Usta sicer zdaj lahko odprem dokaj enako kot pret posegom.

Pozdravljeni,

izgleda vse normalno, sicer pa prek neta teko točno odgovorim. Če ste še vedno v dvomih kako in kaj, stopite do svojega zobozdravnika.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Spoštovani,

po izklesu osmice mi je kirurg dlesen zasil, ob sedmici na zunanji strani pa  je še vedno luknja oz nek žep. Ali se dlesen zarase nazaj ob zobu in koliko časa traja. Sedaj je že mesec po posegu. Bojim se, da se mi bo kaj vnelo zaradi te luknje. Zobozdravnik mi je dal antibiotik in rekel da se bo zraslo.

Hvala za vaše mnenje, lep pozdrav, Tina.

New Report

Close