Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija celjenje dlesni

celjenje dlesni

Star sem 21 let. Pred enim tednom mi je oralni kirurg opravil fenestracijo nadštevilčnega (zakrnelega zoba), ki je onemogočal pravemu zobu (zgornja trojka) da bi normalno zrasel. Prav tako je odstranil tudi mlečni zob, ki je še bil na tem mestu. Ta prava trojka, ki ni zrasla se je obrnila proti dvojki in sedaj jo ortodont namerava izvleči in ji določiti pravo lego s pomočjo aparata.
Danes (7 dni po operaciji) mi je oralni kirurg snel nekakšno oblogo (kot iz gipsa), ki je bila na dlesni. Ko sem prišel domov sem videl, da imam luknjo v dlesni, ki je približno tako visoka kot so korenine od zob.
Ta luknja je tako visoka, da me moti tudi pri govoru, saj mi zrak uhaja skoznjo.
Sedaj me zanima ali se bo ta luknja zacelila samo od sebe (v kolikšnem času) ali bom morda moral še na šivanje?

Hvala za vaš odgovor.

lp

Spoštovani Dean!
Poseg, katerega je opravil oralni kirurg, pusti za določen čas posledice. Čas postoperativnega celjenja je 3-4 tedne. Ko se dlesen pozdravi na mestu operativnega posega, po zahvaljujoči pomoči ortodonta, bo zob zrasel na pravo mesto in zapolnil luknjo. Z zobom bo zrasla tudi kost.
Lep pozdrav!
Korošec Hrvoje, dr.stom.

New Report

Close