Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Celindri – očala vs. kontaktne leče

Celindri – očala vs. kontaktne leče

Zdravo, mene pa zanima, ker imam očala s celindri, ali so na kontaktnih lečah iste stopinje celindrov kot na očalah?
Bila sem najprej za očala na pregledu in je ugotovljena dioptrija:
D: -1,5 shp -1,5 cyl 180 Axis
L: -1,5 shp -1,0 cyl 175 Axis

Sedaj sem bila pri isti zdravnici še na pregledu za kontaktne leče in je preprosto dejala:
D: -1,5 shp -1,25 cyl 180 Axis
L: -1,5 shp -0,75 cyl 180 Axis

V bistvu me je začudilo, ker sem pričakovala, da bom imela pregled kot je opisano na netu. Vendar je dejala, da takšnih lečk nima na zalogi in da je to to. Pregled ni trajal dolgo, ker je samo dioptrijo od očal pogledala in nardila aproksimacijo za dioptrijo kontaktnih lečk.

V preteklosti sem imela že težave z dioptrijo na očalih in me sedaj skrbi, če je to vredu dioptrija za lečke. V bistvu mi je samo znižala celinder za 0,25 na kontaktnih lečah. Zanima me ali so stopinje enake (v mojem primeru 180) tako na steklih za očala kot na kontaktnih lečah?

Hvala!

Lep pozdrav!

Stopinje kot so opisane so pravilne za kontaktne leče.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close