CELIAKIJA-ZNAKI
PRED PRIB.18 DNEVI SEM SE “POGOVARJALA” Z MOJCO, SERGEJAH, KARNIOLCO….. V ZVEZI Z MOJO PUNČKO IN CELIAKIJO. NAJ VAM POVEM,OPRAVILI SMO VSE PREGLEDE IN VSE KAŽE O.K. PASAŽA SICER NI 100% USPELA KER VSE KREDE NI POPILA, PA VENDAR NAJ BI BILO OK. KO SEM DR. OMENILA KAR STE MI REKLE, ZA GLIVICE V ČREVESJU, MI JE REKEL, DA TO PA NISO POGLEDALI, KER NAJ BI BILA PREMAJHNA ZA TAKO BOLEZEN (2,3L). TREBUŠČEK ŠE VEDNO BOLI, BRUHALA PA ŽE 2 TEDNA NI. JE KAKO ZDRAVILO ZA DODATNO SPROŠČANJE VETROV? KAKO LAHKO SAMA KAJ OPAZIM GLEDE TEH GLIVIC?
HVALA IN LEP DAN!
Ni lepše novice, kot to, da je otrok zdrav. Kar se vetrov tiče, obstaja v lekarni preparat Sab simplex, ki v črevesju pline utekočini in jih izloči z blatom. To zdravilo se ne resorbira skozi črevo v telo, zato načeloma nima stranskih učinkov in ga uporabljajo pri dojenčkih v primeru krčev.
Moja hči je bila pri treh letih dobesedno preplavljena z glivicami (v črevesju), kar smo dokazali tudi po uradni poti – v mikrobiološkem laboratoriju. Zato vaša ni nikakor premajhna.
Znaki pa so lahko: napenjanje in bolečine v trebušku, pogosti in smrdeči vetrovi, driske, zaprtja, lahko kožni izpuščaj, velik apetit, potreba po sladkih stvareh, pa še kaj bi se našlo. Govorim iz lastnih izkušenj!
Glede trebuščka pa vam svetujem, da ji pripravljate čim lažje prebavljivo hrano, predvsem zvečer.
Lp-Mojca