Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija CELIAKIJA- znaki

CELIAKIJA- znaki

PANIKA! IMAM HČI STARO DOBRI 2 L. ŽE OD AVGUSTA SO NAJINE NOČI PRAVA MORA. VSAJ 2 KRAT NA TEDEN JO BOLI TREBUŠČEK, MOČNO SE JI SPROŠČAJO VETROVI IN ČEZ KAKO URO 2-3 KRAT BRUHA SLINO IN TEKOČINO (VENDAR SAMO PONOČI). POTEM SE UMIRI IN ZASPI. VISOKA JE 90 cm IN TEHTA 12 kg. DANES SVA BILI NA PREGLEDU IN SUMIJO TUDI NA CEALEKIJO. SLABOKRVNA NI BILA NIKOLI, BLATO PA ODVAJA 1 KRAT DNEVNO. V KOLIKEM ČASU IZVEVA ZA REZULTATE?

Maja,j e kdo pomislil, da bi lahko bile tudi glivice, ki so se prekomerno razbohotile (albikans ) Morajo biti prisotne v črevesju, ko pa se preveč razmnožijo delajo tudi škodo, v obliki napenjanja in smrdečega blata. Si kaj preverjala količino blata, ki bi naj bila pri celiakiji velika, pepelnate barve in plavajoče na vodi. Otrok bi bil lažji, manjši ne bi napredoval, neješč in tudi sicer nerazpoložen. Niso vsake tovrstne težave celiakija. Je treba dokazati. Te pa razumem, saj sem sama dajala to skozi. Zdravnik enostavno še ne z dokazi daje sum na celiakijo. Tudi napihnjen trebušček ni edini znak, saj otrok v tej starosti ima malo večji trebušček, ki pa po četrtem letu splahni.
Misli pozitivno, saj mnogokrat s svojim mišljenjem prikličemo ravno nasprotno, kot si želimo.Spremljala bom Tvoje poste.
Lp

HVALA, PRAV VSAKE TOLAŽBE SEM ŠE TAKO POTREBNA. BLETO NE ODVAJA V PRAV V VELIKIH KOLIČINAH, BARVE PA JE RJAVE. DEKLICA JE VELIK VESELJAK, JOKA PRI NJEJ PRAVZAPRAV NE POZNAMO. BLATO NA PARAZITE SO JI POGLEDALI, ODGOVOR JE NEGATIVEN. V PON. IMAVA ŠE ULTRAZVOK TREBUHA. DRŽITE PESI ZA NAJU!

Maja. paraziti so eno glivice pa čisto drugo. Če nima parazitov ima lahko kljub temu razbohotene glivice , kar je druga preiskava. To ni nič hudega, če so, odpravijo se z dieto nič sladkorja in kvasa. Pri Tvoji punčki niso tipični znaki za celiakijo. Odvračaj misel ! Ali ima apetit ?
Lp

Draga Maja,
upam, da te moje pisanje ne bo spravilo v slabo voljo. Tudi moja deklica je bila pri tej starosti velika in tezka kot tvoja, njeno blato ni plavalo na vodi, bilo je smrdece in vcasih svetlo, slabokrvna ni bila, bila je vesela in zivahna. Res je slabo jedla in zadnje pol leta se ni redila, septembra je bruhala skoraj ze vsak dan. Skratka, neni znaki niso bili znacilni za celiakijo, vendar jo ima. Upam, da je vasa hcerka nima, vendar bodite pazljivi. Ce pediatrinja predlaga krvne teste jih bi bilo najbolje opraviti.
Lep pozdrav, Sergeja

Sum na celiakijo še ne pomeni tudi same bolezni! Naj te odgovor Sergeje ne potere. Pogosto zdravniki postavijo sum, ki ga pa kasneje po testiranju tudi ovržejo. Tako je bilo pri moji hčerki, ki je imela napet trebušček, grozljivo smrdljive vetrove, driske, zaprtja, bolečine v trebuščku, blato se je včasih potopilo, večinoma pa ne. Apetit je imela ogromen in bi se z vso zaužito hrano morala kar precej zrediti pa se ni. Lahko bi rekli, da je imela kar nekaj tipičnih znakov za celiakijo – pa je nima! Na rezultate testa smo čakali dva tedna (sama sem večkrat poklicala v laboratorij, da čimprej izvem izvid, ker me je čakanje dobesedno ubijalo. Imela je le hudo razbohotene glivice v črevesju in s tem porušeno celotno mikrofloro…
sedaj je stanje normalno in težav ni.

Želim vam vse dobro in kar korajžno!!!
LP-Mojca

Mogoče si kaj prebereš na: http://zdravahrana.net/html/deli/clanki/celiakija.htm

Sonia!
Kakšni pa so ti znaki za glivice? In kako jih diagnosticirajo? Ali se lahko pojavijo tudi pri odrastlem človeku?

PRVIČ TAKO KONTAKTIRAM IN MORAM PRIZNATI DA KOMAJ ČAKAM NA MINUTKO DA PREBEREM VAŠO POŠTO.TAKOJ DANES SEM KLICALA ZA IZVIDE PA SO MI REKLI DA BODO ŠELE V ČETRTEK. 2 NOČI ŽE MIRNO SPIVA IN NIČ NE TARNA O BOLEČINAH. VES ČAS SE SPRAŠUJEM ZAKAJ BRUHA LE PONOČI? PSIHOSOMATSKI VZROKI 100% IZKLJUČENI. TUDI O BOLEČINAH TOŽI LE PONOČI!HVALA VAM ZA ODGOVORE!

V zgornjem tekstu sem opisala težave pri moji hčeri, to so znaki za preobsežno razmnožene glivice v črevesju. Preberi!

Le redko jih ugotovijo pri mikrobiološkem pregledu blata – pri moji so jih!!! Če so v telesu oz. črevesju obremenilne se jih lepo diagnosticira z bioresonanco.
Veliko odraslih ima težave prav zaradi tega. Niti migrene niso izključene pri glivicah, pa še kakšni težavi so vsekakor vzrok!

lep pozdrav – Mojca

Maja! Kaj je tvoja hči pozno popoldan in zvečer? Je morda kakšno hrano, ki ji ne ustreza?

Kariolca ! Upam, da Ti zadošča odgovor od Mojce glede glivic.
Lp

HRANO JE ZELO RAZGIBANO.ZJUTRAJ OBIČAJNO 200ml ČOKOLEŠNIKA,OKOLI 8.30 KOSMIČE IN NAVADNI JOGURT, ZA KOSILILO NARAJE GOSTE KREMNE JUHE, ZA MALICO KAJ OD SADJA,KEKSE, KROF,… ZA VEČERJO PA JE NAJRAJE JEDLA HRENOVKO,KI PA JI JO ŽE 3 TEDNE NISEM DALA.POPIJE VSAJ LITER ČAJA ČEZ DAN. DA BI BILA HRANA KRIVA ZA TEŽAVE NISEM OPAZILA.6 MESECEV JE BILA SAMO DOJENA, PRENEHALI PA SVA NEKJE JULIJA.BLATO NI TAKO ZELO SMRDEČE, PLAVA TUDI NE.DRISKE NI IMELA NIKOLI,PREJ BI REKLA DA JE BOLJ ZAPRTE SORTE.A MORA BITI ZA RENTGEN TREBUHA TEŠČA?

Sem diplomirana medicinska sestra in imam zelo razgibano službo: od patronažne sestre, vodim tečaj šole za starše, poučujem zdravtveno vzgojo na šolah, med katero je tudi zdrava prehrana.
Pogosto so naše težave odraz neurejene prehranein s tem obremenjenega črevesja: preveč sladkorja, enostavnih ogljikovih hidratov, premalo sadja in zelenjave…
Omenila si, da pogosto zvečer uživate hrenovke. Veliko ljudi, katere poznam in ki vedo kako hrenovke izdelujejo, so jih nehali uživati. Lahko ti zagotovim, da to ni zdrava hrana in je hčeri raje ne daj! Vse salame, ki so drobno mlete vsebujejo veliko maščob, kožo, meso, ki ga ne morejo uporabiti drugje, da ne govorimo o konzervansih, ojačevalcih okusa, emulgatorjih… Zvečer moramo uživati lahko hrano: gres na mleku, mlečni riž ali rižev narastek, kosmiče… Za meso je znano, da se dolgo prebavlja in ostaja v želodcu tja do osem ur…
Če uporabljaš kupljene kremne juhe iz vrečk ti svetujem, da jih pripraviš sama doma, tako bodo brez konzervansov, umetnih arom… in še boljše bodo.
Težko pa je dajati nasvete preko te pošte, ker ne poznam vaših navad in si ustvarim napačno sliko…

Lp-Mojca

MIDVE SVA NAZAJ. PASAŽE NISMO MOGLI OPRAVITI. POPILA JE LE POLOVICO BELE TEKOČINE. KO PA SO JO DALI NA MIZO IN ČEZNJO ZAPELJALI STROJ ZA SLIKANJE NI MIROVALA, BILA JE PRESTAŠENA, PREHUDO JE JOKALA. V PETEK IMAVA ULTRAZVOK, V ČETRTEK PA DOBIVA IZVID CELIAKIJE. NAZADNJE JE BRUHALA V ČETRTEK. JE MOŽNO DA SE STVAR NE POSLABŠA ČE IMA CELIAKIJO?

imam 19 mes starega fantka. Od 15 meseca dalje imamo probleme z atopičnim dermatitisom..pojedel je jabolčno pito v kateri je bil cimet, pecilni in vanili sladkor..dobil je močno alergijo na hrbtu da smo morali zvečer k dežurnemu…mali uživa krompir, riž, polento, durum testenine, zelenjavo, belo meso, probiotične jogurte, mleko, rižolino in otroške piškote..samo to…moti me to da ima zelo tekoče in smrdeče blato..jemljeva zvečer zyrtec proti serbenju..drugače nima hujših kožnih sprememb ali problemov z želodčkom in tud spi ponoči..
sama imam alergijo na pršice in plesen vendar živimo v stanovanju ki je temu prilagojeno tak da jaz sploh nimam problemov več z astmo..
me pa je strah za to bolezen saj se baje počasi razvija ali pa ima tako blato od močnih zdravil..5 dni je od tega od kar je dobil močno zdravilo..
prestrašena sem saj so pri prijateljici 2 leti ugotavljali kaj ji je..isto se je začelo kot pri nama..z kako alergijo..pa driska…potem pa vedno huje…
15 feb. imava test za alergije..povejte..kako ugotovijo to bolezen..je dovolj ta kožni test al kako???

spletna stran slovenskega društva za celiakijo

http://www.drustvo-celiakija.si/index.php?id=9

recepti http://www.drustvo-celiakija.si/index.php?id=2
če hočeš sama preveriti ali ima celiakijo probaj nekaj časa uvesti 100% brezglutensko dieto.

nekaj o candidi
http://forum.avtizem.org/viewtopic.php?t=56
če se ne motim se candida pokaže tudi v ustih kot soor in na ritki. prekomerno razmnožitev le te pa uporaba antibiotikov. ta glivica je kvasovka . Med dieto so prepovedani vsi sladkorji, tudi med in sadni sladkorji. Izogibati se je treba svežemu in suhemu sladkemu sadju ter beli moki (kruhu in pecivom). V zelo majhni količini je dovoljeno uživanje polnozrnatih žit.
boj proti kandidi s hrano
Med dieto so prepovedani vsi sladkorji, tudi med in sadni sladkorji. Izogibati se je treba svežemu in suhemu sladkemu sadju ter beli moki (kruhu in pecivom). V zelo majhni količini je dovoljeno uživanje polnozrnatih žit.
Izogibati se je treba vsem živilom, ki vsebujejo kvasovke: pivski kvas v obliki dopolnila prehrani, peciva s kvasom, alkohol, ki povzroča vrenje, kis in vse kar je vloženo v njem. Hrana naj vsebuje veliko balastnih snovi. Priporočljivo je uživanje zelene zelenjave, izdelkov iz soje, jogurta, hladno stisnjenega olčnega olja, semenk, jajc, rib in mesa. Svinjsko meso je strogo prepovedano saj zavira delovanje limfe in s tem onemogoča čiščenje telesa. Namesto mleka uživajte fermentirane mlečne izdelke. Jejte kislo zelje in kislo mleko ter fermentirano sojo v obliki tempeha in misa. Priporočena je tudi kokosova maščoba, ki vsebuje lavrinsko in kaprijsko kislino ter deluje neposredno proti glivicam, ne prizadane pa mlečnokislinskih bakterij.
Kandido odganje svež česen, čemaž, in bakterija Lactobacilus acidophillus, ki spremeni pH v prebavnih organih in pri tem proizvaja hidrogen peroksid, ta pa ubija candido.
Priporočljivi so tudi čisti mlečni fermenti, ki jih dobite v specializiranih trgovinah (Fermental).
Koristni so še sirotka, izvleček iz grenivkinih pešk ter eterična olja origana in poprove mete.
K antimikotični terapiji sodi tudi menjava zobne ščetke
Poleg pravilne prehrane je temeljnega pomena pravilna higiena. Ves trud z dietami proti glivicam, zdravila in resonančne terapije so zaman, če je ustna votlina rezervoar za glivice (zobna gniloba, zobni kamen, žepki…).
Vsekakor naj za začetek antimikotična trapija vključuje menjavo zobne ščetke. Priporočeno je tudi čiščenje jezika.

Ne poskušaj z brezglutensko dieto, dokler niso vse preiskave končane. Nekaj dni brez glutena lahko tako zamegli krvno sliko, EMA test ali celo pregled duodenalne sluznice (gastroskopija), da dobiš lažen negativen izvid. Potem bo res mnogo težje do diagnoze …

Če pa poskusiš z brezglutensko dieto potem, tudi če so izvidi negativni, pa seveda ne more škoditi …

Pa tudi dieta proti t.i.”kandidi” je pri tako majhnem otročku nesmiselna in lahko nevarna.

Pozdravljeni!
Stara sem 24 let in imam že kašne 7 let probleme s prehrano, natančneje z želodcem. V srednji šoli sem imela neznosne bolečine v želodcu nekaj let, potem sem se dvakrat 10 dni postila in se je stanje za nekaj časa izboljšalo. Nato sem čez nekaj let ponovno dobila simptome kot so utrujenost, izčrpanost, napihnjenost itd. Sumili so kandido, zato sem se 8 mesecev držala diete- nič kruha, nič sladkorja in mlečnh izdelkov. Pol leta po dieti sem se počutila odlično, nato pa so se simptomi začeli vračati. Sedaj sem spet vsa napihnjena, imam neprebavljeno blato, bolečine v želodcu in predelu črevesja, bolečine v mišicah, poleg tega pa sem se v dveh mesecih zredila za 6 kg kljub zdravi prehrani in občasnem gibanju. Sedaj že tri tedne ne jem skoraj ničesar kot kakšne koruzne vaflje, grenivke in zelenjavno juho in ribe, pa nisem shujšala niti za gram. Krvni testi zopet niso pokazali ničesar, vse v mejah normale, prav tako tlak, ščitnica, jetra in ledvice. Na zadnjem pregledu me je zdravnica poslala na gastroskopijo, ker sumi, da imam celiakijo. Kolikor sem sama brskala po internetu, se pri celiakiji nihče ne zredi, ampak shujša, jaz pa razen napihnjenosti, blata in počutja nimam izrazitih simptomov celiakije. Kakršno koli mnenje bi mi prišlo zelo prav, vse skupaj s temi telesnimi problemi mi gre namreč že kar na jok, da ne omenjam svoje samopodobe. 🙁
Lep pozdrav, spužva

New Report

Close