Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija celiakija – sircek

celiakija – sircek

Starsi otrok s celiakijo, ali mogoce veste, ce je kateri topljeni sircek, tisti v trikotnikih, primeren za nase otroke?

Sicer se na celiakijo ne spoznam, vem samo da so prepovedana živila pšenica, ječmen, rž in oves. KAj bi bilo od tega v sirčku, ne vem.
Bi ti pa svetovala, da postaviš vprašanje tudi na forum na strani:
http://www.drustvo-celiakija.si/

Na strani društva za celiakijo so navedeni proizvajalci in izdelki, ki so brez glutena – tudi nekateri sirčki.
Vredno ogleda.
LP

SPOŠTOVANI!

CELIAKAŠI LAHKO JEMO SIR BUČKO Z LUČKO, TAMAR(SMETANOV NAMAZ, Z OLIVAMI, ŠUNKO).OD HRVAŠKEGA PODJETJA SIRELA, PA LAHKO JEMO SIRE V KOCKI ZNAMKE PICOK IN VIKEND…
POGLEJTE SI STRANI SLOVENSKEGA DRUŠTVA ZA CELIAKIJO.
ČLANI VSAKO LETO DOBIMO TUDI INFORMATOR IN IZVEMO KAJ LAHKO JEMO(OD SIROV, SALAM, JOGURTOV, NAMAZOV, PIJAČE,…)

LP

Poznam drustvo in poznam sezname, vendar me zanima, kako ravnati glede proizvodov, ki niso na seznamu in niso bili testirani. Ali se lahko zanesem na spisek sestavin? Kako ravnate vi, ali uzivate tudi hrano, ki ni preverjena?
SergejaKati napisal:

> SPOŠTOVANI!
>
> CELIAKAŠI LAHKO JEMO SIR BUČKO Z LUČKO, TAMAR(SMETANOV NAMAZ, Z
> OLIVAMI, ŠUNKO).OD HRVAŠKEGA PODJETJA SIRELA, PA LAHKO JEMO
> SIRE V KOCKI ZNAMKE PICOK IN VIKEND…
> POGLEJTE SI STRANI SLOVENSKEGA DRUŠTVA ZA CELIAKIJO.
> ČLANI VSAKO LETO DOBIMO TUDI INFORMATOR IN IZVEMO KAJ LAHKO
> JEMO(OD SIROV, SALAM, JOGURTOV, NAMAZOV, PIJAČE,…)
>
> LP

Pozdravljeni!

Stara sem 22 let in imam celiakijo od 1. leta, tako da sem čisto navajena na takšno prehranjevanje in se mi ne zdi nič posebnega, da določenih stvari ne smem jesti. Verjamem pa, da je vašemu otroku zelo hudo in se počuti prikrajšanega, tako kot smo se vsi, ko smo bili še mlajši.Jaz osebno ne uživam prozivodov, ki niso na seznamu ter niso bili testirani. Redkokdaj pomislim, ko vidim kakšen nov proizvod, da bi ga vseeno poiskusila, a si še v istem trenutku premislim, ko se spominim kakšne so lahko posledice. Na predavanju v Pediatrični kliniki so nam povedali, da si ne moremo predstavljati koliko škode nam naredijo majhni prekrški. Moja REŠITEV glede novih proizvodov pa je ta, da pokličem v podjetje, ki proizvod proizvajajo in do sedaj sem še vedno dobila odgovor, če ga lahko uživam oz. če je izdelek testiran na vsebnost glutena.

LP

Verjetno pa se zgodi, da naredis kdaj prekrsek – a se? A so potem kaksne takojsnje posledice, mislim, te boli trebuh, ti je slabo? Sicer pa hvala za sporocilo, je zelo vzpodbudno. Moja hcerkica se sicer ne pocuti zelo prikrajsane, ker ji skusamo vse cim bolj nadomestiti, resnicno zalostna je le zaradi slanih palck, ceprav se meni tiste koruzne prestice zdijo res dobre!
Sergeja

Sama se držim stroge diete. Stvari za katere nisem prepričana jih ne jem. Sigurno sem kdaj tudi naredila kakšen prkršek. Najbrž na morju, ko sem pila sadne sokove.Temu sem se že odrekla.Nikoli pa nisem čutila nobehih bolečin, nisem imela driske-skratka brez posledic. V zdajšnih časih je k sreči res vse drugače.Moja mami pravi, da ko sem bila majhna so mi pekli kruh in delali rezanceiz ajdove moke, ki so jo kupili v mlinu. Pri nas se je dobil le Rižolino in Fructalovisokovi. Hodili so tudi v Avstrijio po Milupine sadne kašice. Veliko so mi delali tudi iz riža. Najbolj grozno mi je bilo v osnovni šoli, ko so sošolci dobili sveže makove potičke,ki so mi tako dišale. Meni je pa mami kakšno pecivo spekla, ki sem ga nesla zraven v šolo, pa so se ostalim sline cedile.Čez par let pa so začeli izdelovati moko Celiax, testenine, … Že dolgo časa se pa dobi praktično vse. Pri nas doma jemo vedno vsi isto, samo zame pač iz moje moke naredimo. Jaz pravim, da samo bolj zdravo jem:)

LP

New Report

Close