Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija celiakija pri dojenčkih – nujno

celiakija pri dojenčkih – nujno

Nekaj me bega – z bioresonančno metodo so nam pri dvoinpol mesečniku stestirali alergijo na gluten, v literaturi pa sem prebrala, da se celiakija pojavi pri dojenčkih med 6. in 18. mesecem starosti, ko pričnejo uživati hrano z glutenom. Ali je vseeno možen pojav celiakije še pri polno dojenih dojenčkih?

Mislim, da sta alergija ina gluten in celiakija dve različni stvari.

Pozdravljena!
Tudi mene to zanima. Spraševala sem na pediatrični kliniki, pa so rekli, da se pojavi po zaužitju glutena. Moj pediater pa je rekel, da se lahko pojavi tudi pri dojenju. Sedaj ne vem kaj je res.
Naša punčka je pa res dobivala antibiotični sirup. Kasneje sem prebrala, da vsebuje gluten!!!
Vseeno upam, da je to le alergija.
LP,

Bouha

V knjigi Alergije in hrana od Gisele G. Rauch-Petz, dr.med., (mimogrede – knjigo zelo zelo priporočam!), je posebno poglavje pod vrstami alergij z naslovom Drastičen primer – celiakija. Povzemam definicijo: “Do celiakije pride zaradi preobčutljivosti za gliadin v glutenu, beljakovini v določenih vrstah žita. Posledica tega je, da resice oz. gube na sluznici tankega črevesa izginjajo, kar manjša površino za sprejem hranilnih snovi.”
Na seznamu z BICOM tetsiranja imamo označen prav gliadin.
Ali ni potem to isto?

Bouha, prosim, preberi si vprašanja, ki sem ti jih zastavila na tvoj odgovor na post “razočarani nad alergološko LJ”. Hvala.
PS: Tudi jaz srčno upam, da pri nas ne gre za tak primer, a dokler tega ne bodo preverili in določeni znaki ne bodo izginili, ne bom mirna.

Alergija na gluten in celiakija sta različni stvari. Zato ni razloga za strah.

Lp – Mojca

No, super!
Vseeno me pa zanima, kakšna je razlika?

Alergija in celiakia sta dve različni stvari – v zelo redkih primerih se pojavi oboje hkrati. Vendar nikoli ne veš, sploh si pa za svojega otroka vedno v skrbeh…

Upam, da niste/mo pobasali oboje skupaj…
LP,
Bouha

Upajmo!

Lep pozdrav!

Razlika med alergijo na gluten in celiakijo je v tem, da je celiakija kronična bolezen za vse življenje. Alergija pa se z leti zmanjša ali celo mine.Sploh alergije pri dojenčkih izvenijo najkasneje do šolskega obdobja (žal ne vse).
Moja hči je imela dokazano alergijo na gluten, pšenico,jajce, mleko , sojo, lešnike,konzervanse, citruse,plevel in mačke pri 5 mesecih. Pri dveh letih je gluten in pšenica izvenel, kasneje še večino drugih. Danes je stara 5 let in je od prehrane ostala nespremenjena alergija še samo na jajce in lešnike.Tudi alergija na mleko je izvenela, vendar pa je razvila intoleranco na laktozo. Žal pa se ji je razvila navzkrižna alergija, ki je zelo značilna pri zgodnjih alergijah na žitarice. Tako, da ima danes alergijo na pelode zgodnje in pozno cvetna drevesa,trave in plesni. Vendar te vrste alergije mnogo lažje obvladujema kot prej. Saj je bil zelo skromen izbor prehrane in hud dermatitis (atopični) z neznosnim srbenjem. Tudi dermatitis ima nekje od treh let popolnoma ozdravljen.

Pa še za tolažbo mamicam.

Moja hčera je do treh mesecev starosti in pol pa do dveh let prejemala
2x na dan dimidril sirup+fenistil kapljice 3x nadan po potrebi + 1x na dan 1/2 žličke claretine (mislim da smo claretine dodali nekaj mesecev kasneje).

Vsa ta leta se je ves čas normalno razvijala in nikoli ni bila slabokrvna.

Praktično se danes ne vidi , koliko je preterpela v svojem najzgodnejšem obdobju. Je bistra in vesela deklica, ki bo v jeseni zakorakala v 1. razred devetletke.

Zato mamice kar pogumno. Kar se pa tičr bicoma. Tudi sama sem jo vozila 4 mesece na terapije vsak teden, vendar šele ko je dopolnila 18 mesecev.
Prej se mi je za takšne poskuse zdela premajhna, saj se v prvem letu življenja dogaja najpomebnejši in najhitrejši del razvoja.Same terapije je niso pozdravle, so pa prav gotovo pospešile izvenevanje alergij in tudi dermatitis so precej omilile.
Po končanih terapijah sem jo še vozla homeopatu. Vse ,naravni proces,biomagnetna resonansa in homeopatsko zdravljenje je pripomoglo k hitrejšemu izboljšanju tako alergij kot dermatitisa.

Še to bi dodala . Kar se tiče dojenja je koristno predvsem pri alergiji na mleko. Takrat je pravi blagoslov. Pri ostalih oblikah alergije na hrano pa bolj škodi kot koristi. Saj pri alergijah na hrano že neznaten vnos alergena v dojenčkovo telo, lahko sproži alergijsko reakcijo (sploh kar se tiče atopičnega dermatitisa). Reakcija pa je odvisna od stopnje občutljivosti.

Sploh pa me čudi, da danes delajo kožne teste pri dojenčkih. Saj ti testi so precej boleči in po nepotrebnem vzdražijo že tako občutljivo dojenčkovo kožo. Odvzem krvi na alergene je mnogo bolj zanesliv in manj boleč.
Moja hči je imela 1 kožno testiranje šele sedaj pri skoraj petih letih.

Upam , da sem vam kaj pomagala .

New Report

Close