celiakija na morju
Zdravo,
nam so v Portoroških hotelih Palace posebej kuhali in upoštevali vsa navodila za prehrano moje hčerke, res brez problemov. S seboj smo vzeli le pakiran brezglutenski kruh (za zajtrke).
Ko gremo na jug, vzamemo s seboj kupljeno Schaer pico. Tako gremo lahko tudi na pico. Še povsod so nam jo spekli po naših željah in pazili, da ni prišla v stik z drugo moko (so jo dali na folijo).
V primorskih slaščičarnah še nisem našla kakšnih brezglutenskih, brezmlečnih in brezjajčnih živil, zato vzamemo s seboj “svoje” sladkarije in jih deklica dobi. Sojin sladoled pa sem do sedaj odkrila le v LJ Koloseju.
Ker so mojemu otroku pred pol leta odkrili celiakijo, še nimamo veliko izkušenj. V gostilni vedno razložim na kaj morajo paziti. Naročimo govejo juho z rižem, kuhan krompir, meso ali ribo na žaru ter sladoled (če je na seznamu). V primeru, da nimajo pravega sladoleda, pa imam vedno seboj piškote ter krekerje. Moram reči, da do sedaj nismo imeli slabih izkušenj, ker so nam vedno ustregli.
LP
Irena