Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Celiakija/alergija pri 2 mesečnici?!

Celiakija/alergija pri 2 mesečnici?!

Pozdravljene!

Dvomesečna hčerka ima že od tretjega tedna pikice po obrazu, že 14 dni pa tudi zeleno rumeno blato. Ker je tudi moj sin alergik (očitno sva prišla ravno pravadva skupaj), sem takoj pomislila na alergijo. Alergičen je na jajca, mleko in pšenico. Pri njem sem morala biti na dieti od sedmega meseca starosti (po uvajanju goste hrane) in sicer sem se morala držati diete brez mleka in jajc, pšenico pa so mi dovolili (čeprav je imel Ige okoli 7, ni bilo problemov, ker so rekli , da to dela probleme le v času cvetenja trav).

Tudi pri hčerki se sedaj 8 dni držim diete brez mleka in jajc (zeleno rumeno blato je še vedno prisotno), en dan pa diete brez pšenice. Danes je blato normalno. Očitno se bom morala držati še diete brez pšenične moke.

Zanima pa me, če lahko izključim celiakijo (brala sem, da se običajno pojavi po 6 mesecu) – ali moram prositi pediatra tudi za ta pregled. Hči namreč kaka 2-3x dnevno, vendar je kar dobro hranjena (mali mišelinček) in razpoložena. Sem namreč že kar nora od skrbi in si zato seveda pridelala mastitis.

Ali se morajo tudi matere pri katerih je celiakija v družini pri dojenju držati diete brez glutena?

Najlepša hvala za odgovore,

Lep pozdrav,

Bouha

Alergij je v današnjem času res veliko. Vendar svetujem, da zaradi vsake spremembe pri otroku ne pomislite na celiakijo. Ne otežkočajte si življenja po neootrebnem, že tako problemi pridejo sami… Opazujte otroka, po kateri hrani ima izrazito reakcijo in se temu izogibajte.

Lp-Mojca

New Report

Close