Najdi forum

celiakija

Pozdravljeni !

Stara sem 18 let, imam normalno težo ter sem zdrava in se prehranjujem zdravo, ter zmerno telovadim, sem tudi pod stresom. Ne jemljem drugih zdravil razen kontracepcijskih tabletk.
Na splošno je moja prebava hitra(izločanje od 2x do 3x na dan), vetrovi so občasni, včasih bolj močni.
Vse bolj me skrbi ali imam celiakijo, saj imam veliko znakov ki so ji podobni. Pogosto blato izločam v redki obliki, imam bolečine v tebuhu, skoraj vedno mi je malo slabo včasih bolj. Vsi ti znaki niso novi pri meni. Brala sem da so možni znaki tudi dermatitis (imam ga že od rojstva, po koži na rokah-srbeči mehurčki po rokah vsak drugi teden) in v vnetju ščitnice ( enkrat sem že imela vneto). Napihnjenosti nimam skoraj nikoli. Nimam ravno dobre krvi.

Verjetno ste si prebrala, kakšni so znaki celiakije, ker ste pri sebi našla nektere od njih. Manjka hujšanje in driska po zaužitju glutena, ki ga je naša hrana polna. Gluten je v beli moki, zato v večini gotovih izdelkov in v vseh kupljenih kruhih. Če ste slabokrvna, hujšate, vam je slabo, se pogovorite s svojim zdravnikom. Če bo utemeljeno sumil, da je nekaj z vašim zdravjem narobe, vam bo dal narediti določene preiskave, s katerimi se bolezen potrdi. Lahko gre za blago obliko. Pogovorite se, da se ne boste obremenjevali po nepotrebnem. Lep pozdrav!
Marija štefančič Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close