Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma cel kup zdravil brez pravega učinka

cel kup zdravil brez pravega učinka

Pozdrav,
torej zdravim se zaradi RA in rezultati niso preveč obetajoči.
Najprej sem bila samo na medrolu, prvi teden kar ornk doza v žilo, pomagalo je čudežno… do prvih izvidov 32 mg medrola dnevno…
Temu je sledil še Metotrexat+ Rocaltrol,+ kalcij+ foliacin+ pain kilerji…

izboljšanje ne preveč očitno, dobila sem še Aravo in povečano dozo Metotrexata v injekciji- 20 mg tedensko. Po tabletah sem imela slabost, bruhanje, glavobol…
tak režim zdaj pridno upoštevam tri mesece, ampak ni nekega očitnega napredka, saj sem še vedno okorela, zatekla, v bolečinah.
Mi lahko katera sotrpinka pove, kdaj je prijelo zdravljenje? Tri mesece se mi zdi že lep čas, a rezultat je skromen…
Kaj pa, če mi zdravila sploh ne bodo prijela? Kakšna alternativa obstaja, kako naj si pomagam? Hvala.

Pozdravljena,

na izbiro imaš dve opciji. Ali nadaljuješ s trenutnim zdravljenjem in naprej trpiš celo življenje ali pa nehaš z uživanjem hrane katera tvoj imunski sistem obremenjuje do zadnjih zmožnosti. Očitno vidiš kaj ti znanost lahko ponudi in to je kup zdravil, ki blažijo simptome nikoli pa te ne bodo ozdravila. Iz prehrane izloči vso zelenjavo iz družine razhudnikovk (krompir, paradižnik, papriko, pekoče paprike, čilije, jajčevec… – če kadiš tudi tobak). Ta zelenjava je pri avtoimunskih boleznih na prvem mestu za izključitev zaradi svoje vsebnosti glikoalkaloidov (beri pesticidov), ki pri približno 10% populacije sproži avtoimusnki IgG odziv. Po treh mesecih pa ti zagotavljam, da boš opazila, da deluje. Ja je težko, predvsem na začetku ampak za zdravje se splača potruditi.

Če te zanima kako tvojo bolezen ozdraviti sporoči in ti povem še kaj več. (P.S. Nič ne prodajam in od tega nimam nič razen tega, da pomagam ljudem, katerim tako kot meni znanost in zdravniki niso mogli pomagati).

Lep pozdrav!

Pozdravljena, Hvala za tako hiter prijazen odgovor.
To dieto pa poznam, držim se je, je ena prvih stvari, kar sem preizkusila, da bi si olajšala bolečine.
Nasvet sem po nasvetu ene bioenergetičarke dosledno izpeljala… črtala sem še belo moko, sladkor, kavo, kadim pa itak ne. Meso jem piščančje in kunčje, ribe -tune, losos, jemljem omega 3.
Bi rekla, da mi malo pomaga, a še vedno mi je počutje precej kilavo… 🙁

Pozdravljena,

upam, da si črtala tudi vse dodatke v procesirani hrani. Modificiran škrob je lahko krompirjev. Pojavlja se vsepovsod kjer nebi nikoli rekla, da je možno. Paprika je dodana pod “začimbe” in nikoli ne veš kje je in kje je ni razen, če ne vprašaš proizvajalca. Priljubljena vegeta vsebuje krompir, ponaredki tudi krompirjev škrov. Tudi nekateri kruhi vsebujejo krompirjev škrob.
Če greš jest ven nikakor ne jej nič ocvrtega saj se je lahko prej v tem olju cvrl krompir. Tu so še dekstroze, maltodextrini in ostali čudni dodatki v prehrani, ki prav tako lahko izvirajo iz krompirja. Krompirjev škrob imaš tudi kot dodatek v zdravilih. Skratka brez, da prebereš kup deklaracij boš težko prepričana kaj ješ.
Stanje pa se izboljšuje počasi in lahko traja tudi več let da iz sebe spraviš ves solanin in ostale glikoalkaloide. Bodi vstrajna. Jaz sem že blizu enega leta na dieti in ti lahko povem, da še kako deluje. Res pa, da včasih tako počasi, da že misliš, da ne bo šlo več čisto nič na bolje. Ampak bo samo izogibaj se tudi skritim virom krompirja, paprike…

Lep pozrav!

Pozdravljena,

začetek zdravljenja je vedno težak, dokler ne ugotoviš, katera kombinacija zdravil je zate najboljša. Pri meni je trajalo približno 4 mesece, da sem prišla do stanja popolnoma brez bolečin. Mi je pa pomagal MTX in arcoxia. Pri tej bolezni je vsak pacijent zgodba zase.
Posvetuj se z revmatologinjo.
lp

New Report

Close